Het 2de seizoen van Desperate Housewives ontgoochelt

Binnenkort zal het tweede seizoen van “Desperate Housewives” op de buis zijn. Ik ga er ook meteen bij vertellen dat ik het minder knap vind als het eerste seizoen. Het eerste seizoen had een heel knap uitgeschreven plot die allesbehalve voorspelbaar was en waar de personages om van te smullen waren.

Het tweede seizoen is uiteraard veel van hetzelfde, maar dan ook op een manier dat het heel gekunsteld overkomt. De situaties zijn minder realistisch en het drama is af en toe bij de haren getrokken. Ik ga niets verklappen, maar ik ben in ieder geval niet de enige die daar zo over denkt. Ook de cast heeft zijn bedenkingen geuit over het tweede seizoen.


desperate housewives,james denton,mike delfino,marcia cross,bree van de kamp,marc cherry,mehcad brooks,matthew applewhite,eva longoria,tom spezialy,gabrielle solis,teri hatcher,susan meyersdesperate housewives,james denton,mike delfino,marcia cross,bree van de kamp,marc cherry,mehcad brooks,matthew applewhite,eva longoria,tom spezialy,gabrielle solis,teri hatcher,susan meyers
desperate housewives,james denton,mike delfino,marcia cross,bree van de kamp,marc cherry,mehcad brooks,matthew applewhite,eva longoria,tom spezialy,gabrielle solis,teri hatcher,susan meyersdesperate housewives,james denton,mike delfino,marcia cross,bree van de kamp,marc cherry,mehcad brooks,matthew applewhite,eva longoria,tom spezialy,gabrielle solis,teri hatcher,susan meyers

James Denton (Mike Delfino), Marcia Cross (Bree Van De Kamp) en Mehcad Brooks (Matthew Applewhite) zijn bezorgd en hebben bedenker Marc Cherry er al over aangesproken.

“De cast is het afgelopen jaar ongelofelijk gegroeid en veel personages zijn een beetje verdronken in de massa,” Aldus Denton. Cross heeft een andere klacht: “Mijn personage komt zoveel sensationele dingen tegen. Soms sta ik bij Marc en zeg ik van: ‘Dit kán echt niet meer.’ ”

Brooks klaagt dan weer over het feit dat zijn familie “gemarginaliseerd wordt en met niemand contact heeft behalve met de Van De Kamps”.

Maar ook actrice Eva Longoria en producer Tom Spezialy willen opstappen. Spezialy stromde weg na een ruzie op de set, net voor het einde van de tweede reeks. Vorige week keerde hij terug naar de set, om een totale crisis aan te treffen. De serie krijgt niet alleen slechte kritieken, ook de kijkers haken af en geven de show slechte punten. Eva Longoria, die de rol van Gabrielle Solis op zich neemt, heeft laten verstaan dat ze niet zal blijven meedoen ‘gewoon om de serie draaiende te houden.’ Ze zei in een interview met New magazine een filmcarrière na te jagen en daar past Desperate Housewives duidelijk niet bij.
© Fotografie door Mark Seliger voor Vanity Fair

Actrice Teri Hatcher heeft dan weer geen kritiek. Of toch. Zij wil dolgraag een seksscène spelen in de serie. Dit beweert althans de schrijver en bedenker van de serie, Marc Cherry. “Ik wil een echt liefdesverhaal en wat spanning op het scherm. Laat mij met iemand seksen!” Dat de actrice single is en haar seksleven dus op een laag pitje staat zal daar ook wel iets mee te maken hebben. Anders heeft ze geen problemen: “Ik ben gewoon dol op Susan Meyers. Als ze haar goed schrijven, is er niets leukers om te spelen. Als het aan mij lag, dan zou deze serie nog vele jaren doorgaan. Ik heb geen interesse in andere rollen dan die van Susan, dus wil ik dat deze show zo goed als mogelijk wordt. Al heb ik natuurlijk niets te vertellen over wat de schrijvers doen.”

Marc Cherry was in ieder geval niet doof voor de opmerkingen en klachten van zijn acteurs. De eerste scripts voor het derde seizoen zien er goed uit volgens Denton. “Een deel van de cast wordt geschrapt en het ziet er niet naar uit dat ze vervangen worden. De basispersonages, zoals die er waren in het eerste seizoen, zullen weer meer in het middelpunt komen te staan.” Uitstekend. Marc Cherry is misschien een van de intelligentste scenaristen die Hollywood kent, maar ik had echt de indruk dat hij iets teveel op het succes van het eerste seizoen aan het dobberen was in plaats van echte drama uit te schrijven en hij verviel ook iets teveel in het karikaturale. Voilà, nu zijn jullie waarschijnlijk allemaal benieuwd naar dit fel bekritiseerde 2de seizoen. Zoals ik zei, binnenkort op de buis.

***Related Post***
09/02/2006: Top 50 Beste tv-series

2 Comments

  1. yab

    Zeer leuk gedaan. De verschillende karakters van de housewives komen er duidelijk uit naar voren.

    Reply
  2. Sara

    Ik kan niet wachten dat het tweede seizoen op tv komt!! Vindt het echt n leuke serie.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *