Len Wiseman regisseert Die Hard 4

Een enthousiaste Bruce Willis maakte afgelopen week al bekend dat Die Hard 4.0 (2007) (of Die Hard: Reset of Die Hard: Live Free or Die Hard) bijna een ‘groen licht’ heeft, nu is ook bekend wie de sequel zal regisseren. Geen Florent Emilio Siri, geen Luc Besson en ook geen sprake meer van de co-acteur Ben Affleck.

Al ruim een jaar wordt er gesproken over Die Hard 4.0 en nu zit er blijkbaar schot in de zaak. Bruce Willis wakkerde de afgelopen dagen het vlammetje nog eens extra aan door enthousiast mee te delen dat ze bijna een “go” hadden voor de sequel en nu is ook bekend dat Underworld regisseur Len Wiseman (foto), Die Hard 4.0 zal regisseren.

Na vele scriptversies van verschillende schrijvers is eindelijk het script van Mark Bomback (Godsend) en Doug Richardson (Hostage) goedgekeurd. Bruce Willis keert terug als detective John McClane en zou deze keer de strijd aangaan met een stel Internet terroristen.

Laten we eerlijk zijn, de Underworld films zijn niet meteen geslaagde prenten. De personages zijn visueel aantrekkelijk, maar inhoudelijk al zo leeg als een zeepbel die op springen staat. De decors en de make-up moesten de aandacht wegtrekken van het verhaal die waarschijnlijk in een haast op een bierviltje was neer geschreven.

Het goede aan deze zaak is dat er uiteindelijk concrete stappen zijn genomen betreffende de sequel. Of Len de meest ideale regisseur is voor dit project betwijfel ik. Maar het positief punt is dat hij zelf het scenario NIET heeft geschreven. Voor de rest wacht ik geduldig af op de eerste trailer. Ik ben echt benieuwd wat ze zullen aanvangen met die internet-terroristen. Zullen we een woeste McClane kleine meisjes zien neerknallen die films illegaal downloaden van het internet. lol.

***Related Posts***
27/01/2007: Die Hard 4: Live Free or Die Hard trailer
05/10/2006: Jeffrey Wright gecast in Die Hard 4
05/08/2006: Die Hard cast Justin Long
23/05/2006: Bijna een ‘groen licht’ voor Die Hard 4.0
25/11/2005: Luc Besson regisseert Die Hard 4.0 ?
15/04/2005: Die Hard 4.0 krijgt Franse regisseur ?
23/03/2005: Ben Affleck als mogelijke side-kick ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *