Norah Jones op de set van Wong Kar-Wai

Een van mijn favoriete regisseurs in de Chinese cineast Wong Kar-Wai. Hij draait vanaf volgende maand een romantische komedie met jazz-zangeres Norah Jones en Hollywoodvedetten Jude Law, Rachel Weisz en Natalie Portman in de hoofdrollen. Als alles verloopt volgens plan, komt My Blueberry Nights (2007), letterlijk Mijn Bosbesnachten, volgend jaar in de zalen. Althans Wong, die dit bekend maakte tijdens het festival van Cannes, waar hij de voorzitter was.

De film wordt een soort road movie, waarin Jones een jonge vrouw speelt die op zoek naar de Ware Liefde de Verenigde Staten doorkruist. Wongs is vooral bekend voor zijn romantische films, zoals de 60ties In the Mood for Love (2000), en het visueel verbluffende 2046 (2004).

Ik blijf heel sceptisch ten opzichte van pop-sterren die de plaats van ervaren acteurs willen innemen. Vaak komt het neer op een soort promotiestunt om bezoekers te halen, maar is de inbreng van de popster niet meteen een meerwaarde aan de film, maar is vaak zelfs een minpunt. De voorbeelden van afschuwelijk slechte films met popsterren zijn niet meer te tellen. Maar ja, er zijn altijd uitzonderingen en Wong Kar-Wai is wel een van de betere acteurs-regisseurs die ik ken. Ik ben dus benieuwd, maar in eerste instantie naar zijn nieuwe film en dan pas wat Norah Jones er van bakt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *