De eerste 4 minuten van Hollow Man 2

Ik ben nooit echt aangetrokken geweest tot Paul Verhoeven’s Hollow Man (2000). De speciale effecten in de film waren knap, maar de rest was eigenlijk niet om aan te zien. Het verhaal was een simpel kat-en-muis spel en de acteurs brachten in deze film echt het slechtste van zichzelf. Hollow Man was effectief inspiratieloos en “leeg”.

Hoe dan ook dacht Hollywood daar een sequel aan te breien met Hallow Man II (2006). Ik had het nieuws nooit eerder op deze blog gezet, omdat ik er niet echt naar uitkeek. En wat blijkt, de film krijgt geen bioscoop-release, maar komt direct uit op DVD.

Korte inhoud: Een detective uit Seattle (Peter Facinelli) en een brio-ingenieur (Laura Regan) zijn het mikpunt van een op hol geslaan, onzichtbare huurdoder, Michael Griffin, (Christian Slater) en een regering dat een geheim militair programma aan het uitwerken is die heftig uit de hand zal lopen. Hier is de verkapte en met fade-to-black beladen trailer

Paul Verhoeven is er executive producer en de regie is in handen van een weinig imponerende Claudio Fäh. Als jullie een voorsmaakje willen kunnen jullie hier de eerste 4 minuten van de film bekijken. Ik voeg er meteen aan toe dat de eerst 2 minuten bestaat uit de generiek, maar ik vond de scène eigenlijk wel best leuk.

De film die daarop volgt zal naar alle waarschijnlijk niet alleen “leeg” zijn, maar erger: bedorven tot in het merg. In de film steekt er een scène met een gevecht tussen twee onzichtbare mannen in de regen. Blijkbaar zou al het budget naar die scène zijn gegaan, en bleef er niet genoeg meer over voor de rest van de film. Maar dat is dan weer de schuld van de producers, en misschien zelfs voor een stuk ook van Verhoeven.

***Paul Verhoeven franchise***
19/11/2005: RoboCop remake
12/10/2005: Basic Instinct 2
03/07/2005: Showgirls 2

4 Comments

 1. miike

  waar is de tijd van Starship Troopers, Basic Instinct, Robocop of Total Recall ??? En Christian Slater is blijkbaar ook niet meer zo kieskeurig in zijn filmkeuzes. Maar ja, een DVD voor een zondagnamiddag, ik zie dit nog wel zitten.

  Reply
 2. dave

  zelfs dat heb ik er nog niet voor over, vrees ik.
  😉

  Reply
 3. susilo wesley

  grave film

  Reply
 4. michiel

  meer sex meer bloed. in die film

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *