Tarantino en de Weinsteins maken brug met Azië

Met de hulp van Quentin Tarantino introduceren producenten Bob en Harvey Weinstein het oosten aan het westen. Dragon Dynasty (logo) is het label waarmee Oosterse filmtitels gelanceerd worden.

Sinds ze Miramax verkochten zijn Bob en Harvey Weinstein druk met het opbouwen van hun nieuwe imperium The Weinstein Company. Nu lanceren ze het nieuwe label Dragon Dynasty waarmee ze Oosterse films zoals Honour of the Dragon (2005), SPL (2005), The Seven Swords (2005), Dragon Squad (2005) en Ong Bak 2 (2007) in het westen willen lanceren.

Volgens AICN zouden de Weinsteins Quentin Tarantino hebben aangenomen om het label Dragon Dynasty te promoten en goed in de markt weg te zetten. Tarantino werkt al jaren met de Weinsteins samen (die o.a. Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Jackie Brown en de Kill Bill films voor hem produceerden en distribueerden) en maakte onlangs de overstap van Miramax naar The Weinstein Company. Het horrortweeluik Grindhouse (2007) van Tarantino en Robert Rodriguez zal later dit jaar door The Weinstein Company uitgebracht worden.


news,quentin tarantino,harvey weinstein,bob weinstein,dragon dynasty,the weinstein company,the seven swords,spl,honour of the dragon,ong bak,robert rodriguez,john woo,the killer,a better tomorrow,grindhouse,2007

Met Dragon Dynasty hopen de Weinsteins de leider op het gebied van Aziatische cinema in Amerika te worden. Inmiddels hebben de Weinsteins al 43 titels aangekocht van Fortune Star Entertainment (het bedrijf dat de grootste Chineestalige filmbibliotheek heeft). Ook zijn er al 50 classics van de Shaw Brothers aangekocht en andere onafhankelijk filmmakers, zoals de John Woo films The Killer (1989) en A Better Tomorrow (1986). Ze zullen ook de DVD-package verzorgen van de film, zoals Jet Li’s Fist of Legend (1994) en Tai Chi Master (1993).

Kijk, ik vind dit geweldig nieuws, wat dit zorgt voor een doorstroom naar de Europese markt. Nu, de meeste films die ik hierboven citeer zijn reeds te huren in de betere videotheek, maar alle DVD’s die via het Dragon Dynasty label zullen passeren, gaan verzorgd worden met heel wat bonussen (delete scenes, audio commentaar, docu’s, interviews, …). En dat is iets waar ik naar uitkijk. En dat allemaal komende van diezelfde Harvey die 2 jaar geleden de release van Hero (2002) heeft tegengehouden. Uiteraard draait alles om de poen, maar laten we hopen dat Quentin vooral de keuzes mag maken wat de DD-logo mag dragen.

1 Comment

  1. Borriquito

    goeie morgen Dave
    een stralend weekend nog hé
    groetjes

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *