Er wordt gewerkt aan Iron Man

Het regent Marvel-comic adaptaties. De comic-fans blijken een trouw publiek te zijn en studio’s willen daar maar al te graag op inspelen. Er zijn heel wat interessante comics en met de CGI revolutie de laatste 25 jaar is het duidelijk geworden dat deze adaptaties het toekomstbeeld van de cinema steeds meer zullen beheersen.

Iron Man (2008) stond al enige tijd op het ‘To Do’ – lijstje, en blijkbaar zou er dan toch vooruitgang zijn. Coming Soon laat weten dat de opnames in januari volgend jaar van start gaan en de uiteindelijke release staat gepland voor 2008.

De onlangs aangestelde regisseur/acteur Jon Favreau (Elf, Zathura) sprak met MTV en gaf aan dat de hoofdrol voor een eerder onbekende acteur is weggelegd, in plaats van een grote ster als Tom Cruise, die trouwens enkele jaren geleden interesse had getoond voor de rol. Ook over de plot wist Favreau ons het volgende te zeggen:

“We’re gonna have it take place in the present day, but there will be an origin story that has the old, gray Iron Man suit; eventually it will progress into more of the modern look. That’s the fun of doing the first one.”

Of m.a.w. een beetje zoals Peter Parker die in Spider-Man (2002) op zoek ging naar zijn outfit, of Bruce Wayne in Batman Begins (2005). Niets nieuws onder de zon en dat helpt uiteraard al die mensen die de comic niet kennen.

“The alcoholism doesn’t come into play until later on in the story of Iron Man. The comic started off in the ’60s, where it was about him as a successful manufacturer who developed this suit. Then, later, it spins off into that story about him fighting against himself. I think we’re going to lay the groundwork for it, but the first one’s going to explore him taking on this alter ego of Iron Man, and developing the suit, and what happens politically within the Stark Corporation.”

Wel, laat maar komen. Het personage zelf is iets minder interessant dat Spiderman, Superman of Batman, maar kan zeker wel een (ont)spannende prent opleveren. Maar wat is die zever om geen bekend gezicht te willen casten? Damn, had Tom Cruise interesse vertoond in mijn comic-adaptatie, dan had ik hem meteen laten tekenen voor 3 films! Zijn reputatie zou me gestolen kunnen worden. De man heeft talent, uitstraling en maakt het project meteen geloofwaardig en rendabel. Ik ben trouwens nog altijd benieuwd hoe Brandon Routh het zal doen in de nieuwe Superman Returns. Hij heeft in de trailers (ziehier ondertussen de 3de Superman trailer) nog niet meteen indruk op mij gemaakt.

***Related Posts***

14/03/2014: Iron Man 2 Blu-ray review

13/03/2014: Iron Man Blu-ray review

30/05/2012: Iron Man 2 flop kost Jon Favreau de Avengers film

21/07/2009: Gwyneth Paltrow hekelt Scarlett Johansson promo

17/07/2009: Iron Man 2 fan-poster + covershoot

18/02/2009: Scarlett Johansson vervangt Emily Blunt in Iron Man 2

16/01/2009: Emily Blunt als Black Widow in Iron Man 2?

09/01/2009: Mickey Rourke als villain in Iron Man 2?

07/01/2009: Iron Man een box-office hit

26/12/2008: Top 10 Beste Films van 2008

16/10/2008: Don Cheadle vervangt Terrence Howard in Iron Man 2

18/05/2008: Marvel presteert beter dan DC Comics

29/02/2008: Iron Man trailer kicks ass

17/09/2007: Iron Man van Jon Favreau

4 Comments

 1. agnus

  die regisseur was toch ooit het vriendje geweest van Monica in Friends. Toch wel vreemd dat die nu allemaal films willen maken. Zijn twee vorige films niet gezien maar het ziet er niet echt veelbelovend uit.

  Reply
 2. miiki

  is die nie wa klein voor zo’n rol? Ik zou het ook wel leuker vinden, maar iemand van 1m70 in een ijzeren pakje lijkt mij nu niet meteen super-hero materiaal. Ik kan mij vergissen…

  Reply
 3. dave

  Cruise is groot genoeg om de held uit te hangen. Heeft hij trouwens al bewezen, zowel voor de camera als in het echte leven.
  😉

  @agnus: van Friends staat er idd een credit onder zijn naam. Het zal zijn eerste grote film worden, dus laten we zien wat hij ervan bakt.

  Reply
 4. Niels

  Ik zou die hoofdrol speler uit 300 kiezen voor de rol! Lijkt precies op die comic dude.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *