Die Hard 4 is voor binnenkort

Als het aan Bruce Willis ligt dan zal Die Hard 4.0 (2007) (of Die Hard: Reset) effectief volgend jaar wereldwijd in de bioscopen draaien. En dat zegt hij met reden, want de deal is volgens de acteur bijna rond.

Op Cinescape stond te lezen: “We zijn nog nooit dichter bij het starten van Die Hard 4 geweest dan we nu zijn.”, aldus Willis. Tevens wist Willis te melden dat de film niet Die Hard 4 zal gaan heten, maar dat het wel een Die Hard film zal worden.

Al langere tijd gaan er geruchten de ronde dat Die Hard 4 telkens opnieuw uitgesteld werd omdat er scriptproblemen waren. Zo zou Die Hard 4 draaien om een vloedgolf die New Orleans zou overstromen en dat kon natuurlijk niet meer na de tragische gevolgen van het echte wassende water in de stad afgelopen jaar. Inmiddels is er een nieuw script geschreven met een minder pijnlijk onderwerp als de overstroming van New Orleans.

Wat een zever. Ze zijn in staat om al een film te maken over Beslan, maar hebben moeite met een overstroming in New Orleans? Wanneer men begint met overstromingen, spreekt men meteen over ‘grote budgetten’. En als een studio geld wil pompen in een dergelijk avontuur zou je denken dat ze op zeker willen spelen. Dus ja, laat ze maar worstelen met hun script, want met al die sequels tegenwoordig heb je zo de indruk dat het plot en de dialogen alsmaar minder belangrijk worden. Althans voor de sommige filmmakers. Toch is er een kreet van het publiek merkbaar die meer opzoek is naar “goed geschreven” verhalen en minder visueel verbluffende stunts en CGI-effecten.

Ik herinner me in ieder geval nog een verhaallijn waarin Bruce Willis een zoon en een dochter zou hebben. Ze zouden betrokken zijn geweest bij een aanslag op een cruise-schip en je kent wel de rest. Maar blijkbaar hebben ze dit Speed 2-afkooksel laten vallen. Er was ook zo’n script waarin Bruce Willis zijn weg moest banen door de jungle met Ben Affleck, op zoek naar of op de vlucht van… Laten we nog een beetje geduld uitoefenen en ons ondertussen bezighouden met het zoeken naar een nieuwe titel. Wat dachten jullie van deze: Die Hard 4: You should ‘ve stayed dead, of, Die Hard 4: Yippiekajee MTF, of Die Hard 4: Laundry Day, of Die Hard 4: The End of Jack Bauer. 🙂 Nog suggesties ?

***Related Posts***
27/01/2007: Die Hard 4: Live Free or Die Hard trailer
05/10/2006: Jeffrey Wright gecast in Die Hard 4
05/08/2006: Die Hard cast Justin Long
02/06/2006: Die Hard 4.0 regisseur bekend
25/11/2005: Luc Besson regisseert Die Hard 4.0 ?
15/04/2005: Die Hard 4.0 krijgt Franse regisseur ?
23/03/2005: Ben Affleck als mogelijke side-kick ?

3 Comments

 1. karen

  Of vrij naar Lordi: Die! Hard! Hallelujah!
  Allé Bruce gaat nog eens de held uithangen, hier zit ik nu niet echt op te wachten 🙂

  Reply
 2. The Dude

  Die Hard 4: to go where no baldy has gone before
  Die Hard 4: taking the back door (bruce goes brokeback mountain)

  Reply
 3. dave

  hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *