Halle Berry dan toch liever een panter dan een kat

Het nieuwe gezicht van Versace, Halle Berry, heeft wil zo nu af en toe ook eens een rolletje spelen die haar Oscarbeeldje waardig is. Ze ambieert namelijk de rol van de politieke activiste Angela Davis, en dat is toch wel een totaal andere rol dan Catwoman 2, waarvoor ze een paar dagen geleden nog haar interesse liet blijken. Blijkbaar beseft Berry dat eenmaal de spotlight is verdwenen rond de oscar, ze opnieuw wordt aanzien als een gewone actrice.

“Ik ben echt dol op haar, haar leven is zó fascinerend “, vertelt de 39-jarige aan de Amerikaanse website Latinoreview. Davis was in de jaren zestig en zeventig verbonden aan de Black Panther Party, een radicale zwarte groepering. In 1970 werd zij gearresteerd, omdat zij wapens zou hebben geleverd aan terroristen en een ontvoering mee zou hebben gepland. Zij werd vrijgesproken en ze is tegenwoordig hoogleraar aan een Amerikaanse universiteit. Sovjet-dissident en Nobelprijswinnaar Aleksandr Solzhenitsyn bekritiseerde Davis vanwege haar liefde voor het communisme.

De omstreden positie van Davis maakt Berry niet uit. “Iedereen is sympathiek als je zijn daden begrijpt, zelfs wanneer die verschrikkelijk zijn. Iedereen is menselijk en heeft een soort morele code.” Voilà, ze zit bij deze al geheel in het lichaam van haar personage dat iets meer om het lijf heeft dan haar vorige. Berry zal binnenkort ook te zien zijn aan de zij van Bruce Willis in Perfect Stranger (2006).

***Related Posts***
21/05/2006: Kiezen tussen Hellboy 2 en Catwoman 2
18/02/2005: Halle Berry als Nefertiti ?
14/07/2004: Catwoman review

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *