Kiezen tussen Catwoman 2 of Hellboy II ?

Ok, beeld je in dat je in een filmstudio werkt en dat jouw projectmanager afkomt met twee mogelijke sequels. Eén sequel heeft toekomst, met een sterke fanbase en reeds een geslaagde eerste film. De andere sequel heeft weinig toekomst, en de eerste film kwam in ‘The Worst Films Ever’-lijst te staan. Wat zal je keuze zijn? Juist, de film met een toekomst. Maar neen, de studiobonzen weten het beter en maken de keuze simpel: kiezen tussen een rood monster en een sexy babe in strak lederen pakje op hoge hakken. Ik heb het hier dus over Hellboy II of Catwoman 2, en wat blijkt; Hellboy wordt van de tafel geveegd en een Catwoman (2004) vervolg wordt overwogen. En dan weer komen klagen dat Hollywood verlies lijdt.

Volgens Moviehole zou Sony het Hellboy 2: The Golden Army (2007) project hebben laten schieten. Dit stond te lezen:

Sony were going to oversee the sequel, but have now decided against it. I’m guessing, based on what I know, that it is one of the many properties that Sony has decided to disattach themselves too. Quite a few have gone that way of late, mostly, because they’ve got their big fish – “Spider-Man”, 007 and so on – and they’d rather spend their moolah on those, less riskier, franchises.

Ik kan voor een stuk Sony begrijpen als ze al twee grote kanonnen hebben in hun rangen zoals Bond en Spiderman, je niet meteen de aandacht daarvan weg wil halen met een nieuwe franchise. Maar Hellboy is zeker ook materiaal die een potentieel box-office kanon kan worden. Ik vond dat de eerste Hellboy genoeg charisma uitstraalde om echt te overtuigen. De film had heel wat zwaktes, maar op het einde van de rit wou ik echt wel meer zien van die fascinerende wereld en die bloedrode Hellboy. Ik hoop dat een andere studio een gouden zaak zal doen en snel het Hellboy 2 project zal inpikken.

Het was FilmForce die met het nieuws kwam over Catwoman 2 en reeds een reactie ging vragen bij Halle Berry. Haar reactie was op zijn minst opmerkelijk:

“If they seriously said, ‘We want to do another one and here’s how we’re going to make it better because we learned from the mistakes,’ I would because I believe we could make it better,” Berry revealed during a roundtable interview Friday in New York. “I think Catwoman is a great character that maybe wasn’t presented in the right way,”

Dit is dus dezelfde Halle die ook een compleet doorzichtige rol vertolkt in X-Men als Storm en een beschamende performance in Die Another Day (2002), die nu overweegt om opnieuw dezelfde fout te begaan. Wat is dat toch met al die Oscarwinnende actrices de laatste jaren? Hoe dan ook, er is nog niets getekend, maar na deze getuigenis zullen de studio’s misschien meteen toehappen. Maar ik ben toch wel benieuwd naar jullie mening. Als je een keuze moeten maken tussen Hellboy 2 en Catwoman 2, welke film kies je dan?

Als je dan toch moet kiezen, welke film zou jouw voorkeur dragen?
Hellboy 2
Catwoman 2
Current results

***Related Posts***
16/07/2008: Hellboy II vs Hancock
04/04/2008: Hellboy 2 The Golden Army nieuwe trailer
23/08/2006: Hellboy 2 veelbelovend
22/05/2006: Berry dan toch liever een panter dan een kat
26/03/2005: gesprekken over Hellboy 2
18/02/2005: Halle Berry als Nefertiti ?
06/10/2004: Hellboy review
14/07/2004: Catwoman review

5 Comments

 1. Sander

  Catwoman had nog wel iets, twas in ieder geval beter dan Daredevil.

  Maar Hellboy vond ik veel beter, twas gewoon veel cooler en beter uitgewerkt.
  Een Hb2 zou echt cool zijn geweest, al was het gewoon om meer achtergrond te exploreren.

  Catwoman 2 valt ni veel mee aan te vangen. Die komt de stad niet eens uit.

  Reply
 2. agnus

  maar dan met minder romance en iets meer Hellboy taking out the trash !!

  Reply
 3. MeltyMan

  heb Catwoman niet gezien, maar wil hem echt niet zien…
  en Hellboy was naar mijn inziens maar een middelmatige film..

  dus laat ze hun geld maar steken in goeie films…

  Reply
 4. dries

  ik stem blanco
  Sony zou beter iets nieuws proberen te lanceren

  Reply
 5. Bastiaan

  Catwoman!! Het is echt mijn lievelings film!! Kan niet wachten op een deel 2 !!!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *