Honour of the Dragon met Tony Jaa

Als jullie nog geen film hebben gezien van Tony Jaa, zou het stilaan tijd beginnen worden. Twee jaar na Ong-Bak: Muay Thai Warrior (2003) is de Thaise regisseur Prachya Pinkaew terug met de actiekomedie Honour of the Dragon (2005) (Tom Yum Goong voor de intimi). En opnieuw hebben we het genoegen om vechtersbaas Tony Jaa aan het werk te zien, opnieuw bijgestaan door de in Thailand bekende komiek Petchtai Wongkamlao. Tom yum goong is trouwens de naam van een zeer populair gerecht in Thailand: een hete, zure soep met citroengras en garnalen. Zoiets moet toch smaken.

Korte inhoud: Kam (Tony Jaa) is een eenvoudige dorpeling die de uitdaging van zijn leven aangaat. Hij en zijn vader bezitten twee olifanten die ze trainen om uiteindelijk op te mogen treden voor de koning van Thailand. Wanneer een Thaise misdaadbende de olifanten steelt en verkoopt aan Australië, heeft Kam geen andere keuze dan te infiltreren in de bende om de olifanten terug te krijgen. Zelfs met de hulp van de Thaise politieman Mark en de Thaise Pla, die in Sidney woont, vecht Kam een ultiem zwaar gevecht tegen gangsterbaas Madame Rose en haar gevaarlijke handlangers. Hier vinden jullie de trailer.

Na het zien van de trailer denk ik toch dat Ong-Bak net iets frisser is van aanpak, maar ik kan mij vergissen. In ieder geval moet je die kerel ooit wel eens bezig zien. Als je niet zo houdt van martial art film, dan zou ik hiervan weg blijven, want veel verhaal komt er meestal niet aan te pas. Deze film had op 12 april in de zalen moeten zijn, maar heb deze compleet uit het oog verloren. Het zal dus op DVD te zien zijn.

***Related Posts***
27/05/2006: Tarantino en de Weinsteins maken brug met Azië
12/02/2005: Ong-Bak: Muay Thai Warrior

2 Comments

 1. Yves Hermans

  Briljant op alle vlak. Opmerkelijkheden: kleur, fotografie, expressie van Oosterse mystieke sereniteit, vechtscènes, kwaliteit en verniewingsniveau van de getoonde martial arts, de variatie aan gevechtstijlen, evenwicht tussen verhaallijn en de vechtscènes, straight forward-movie, het inhoudelijke (pracht en praal van de mogelijke relatie tussen mens en dier), de humor, het decor (Sydney), de eenvoudige maar heldere uitwerking van het karakter van de verscheidene personages, de semiotiek om dit alles tot een boeiend, mooi en vlot geheel te maken.

  Reply
 2. Sjoerd

  Weet iemand toevallig waar ik die kan downloaden
  Ik moet deze zien
  Mijn email adres staat erbij

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *