World Trade Center

Eergisteren kwam de trailer van World Trade Center (2006) uit in het Duits, maar nog niet in het Engels, sla me dood waarom. Maar sinds gisteren staat hij nu ook op Apple.

Mijn eerste indruk over de trailer is dat het een melig en braaf filmpje zal worden met een droopy Nicolage Cage in de hoofdrol. Ik zie niets wat enige controversie zou kunnen opwekken en dat is toch wel ontgoochelend voor een Oliver Stone film. Zou hij zijn ziel hebben verkocht een het goedkope sentiment? Het heeft er alle schijn van. Kortom, de trailer spreekt me niet aan en ik weet niet of er veel verhaal zit buiten datgene wat we allemaal hebben kunnen zien op CNN.

Word Trade Center is één van de vele films over ‘nine eleven’ die dit jaar op het grote scherm zullen vertoond worden. De film van Oliver Stone gaat bij ons op 27 september in première. En aan terroristen-films is er trouwens geen tekort, want blijkbaar zou er binnenkort een film gemaakt worden over het gijzelingsdrama in de Russische plaats Beslan in 2004.

De Amerikaanse maatschappijen Universal Pictures en Imagine Entertainment hebben de filmrechten gekocht van het artikel The School. Dit artikel beschrijft in detail de gijzeling van 1100 schoolkinderen door 30 gewapende militanten. De productie zal in handen zijn van Brian Grazer, die al eerder verantwoordelijk was voor A Beautiful Mind en The Da Vinci Code. Volgens Grazer toont het artikel de menselijke kant van het drama. “Het drama schreeuwt erom verteld te worden op het grote scherm”.

Update 8/08/2006: Oliver Stone wil na World Trade Center opnieuw een 11 september film maken. De Amerikaanse regisseur zegt ontelbaar veel ‘9/11’ verhalen te hebben ontdekt die schreeuwen om verfilmd te worden. “Het onderwerp is natuurlijk immens groot en ik wil er zeker meer aandacht aan besteden. Met de twee reddingswerkers uit World Trade Center, vechtend voor hun leven in het centrum van alles, ben ik gestart bij de basis”, aldus Stone.

De film is in Amerika goed ontvangen. Een veel genoemd punt van kritiek is de timing van de film; volgens velen is het nog te vroeg om de gebeurtenissen van ‘9/11’ te verfilmen.

***Related Disaster Movie Posts***
14/09/2006: Nieuwe 9/11 film voor Oliver Stone
17/05/2006: Fahrenheit 9/11 ½
27/03/2006: Charlie Sheen twijfelt aan 9/11
09/03/2006: Documentaire: 9/11 een leugen ?
13/02/2006: World Trade Center poster
05/02/2006: Orkaan Katrina verfilmd
14/01/2006: Poseidon remake
07/01/2006: Flight 93, nog een 9/11 film
21/09/2005: Oliver Stone krijgt geen carte blanche voor 9/11
10/08/2005: Tsunami film
08/07/2005: Oliver Stone maakt 9/11 film

3 Comments

 1. leen

  gaan ze daar ook al ne film over maken ja? De werkelijkheid overtreft de fictie, dus benieuwd hoe ze t gaan doen… lekker veel patriotisme zeker 🙂

  Reply
 2. dave

  ik vrees het. De beelden zien er wel goed uit, maar ik denk niet dat het een ‘echte’ Stone film zal worden en dat vind ik jammer. Patriotisme, dat is zowiezo een woord die niet in ons woordenboek staat. 😉

  Reply
 3. anneloes

  hOoii

  echt heel erg wat er toen is gebeurd en haast de hele wereld is vergaan door dat ongeluk!!!

  niet te geloven

  ik hoop dat dit niet meer voorkomt!!!

  -xxx- anneloes

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.