Michael Bay koopt Digital Domain

George Lucas heeft Industrial Light & Magic (Star Wars, War of the Worlds), Steven Spielberg heeft DreamWorks Animation (Shrek, Madagascar), Peter Jackson heeft de Weta Workshop (King Kong, Lord of the Rings) en nu heeft ook Michael Bay zijn eigen Special FX-huis: Digital Domain.

De investeringsgroep Wyndcrest Holdings, waarvan regisseur Michael Bay en voormalig NFL ster Dan Marino de belangrijkste investeerders zijn, hebben aangekondigd het digitale special effecten bedrijf te kopen voor een bedrag van $35 miljoen dollar, aldus Dark Horizons.

Digital Domain wordt als één van de vier grote spelers op het gebied van visuele computer effects en werd 13 jaar geleden opgericht door regisseur James Cameron en special effecten goeroe Stan Winston in 1994. Films zoals Titanic (1997), Fight Club (1999), The Day After Tomorrow (2004) en I Robot (2004) kwamen uit Digital Domain.

Digital Domain pic Dreamworks_Animation pic

Nu maar hopen dat dit eigendomschap nu ook nog eens beter werk zal afleveren voor The Transformers (2007), Michael Bay’s eerstvolgende film. Digital Domain is misschien iets kleiner dan Weta of ILM, maar heeft toch al in het verleden bewezen dat ze zeker niet moet onderdoen voor de grote broers. Voor meer info over The Transformers kan je altijd terecht op de Michael Bay Blog.

***Related Posts***
13/03/2010: Disney sluit animatiestudio van Robert Zemeckis
21/12/2006: Transformers teaser
01/07/2006: Transformers teaser
15/06/2006: Transformers on ice
22/04/2006: Transformers casting news
11/04/2005: Transformers met Michael Bay

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *