Metal Gear Solid dan toch verfilmd

Hideo Kojima, geestelijk vader van Metal Gear Solid, heeft bekend gemaakt dat zijn videogame wel naar het witte doek gebracht zal worden. En dat is in zekere zin een opluchting want MGS is toch wel een van de betere karakter-actie-spelen op de markt.

Wanneer de populaire verfilming Metal Gear Solid in de bioscoop te zien zal zijn is nog niet bekend, waarschijnlijk in 2008, maar dat de game verfilmd gaat worden staat vast volgens bedenker Hideo Kojima. Ook wilde Kojima benadrukken dat Metal Gear Solid (2008) een Amerikaanse filmproductie zal worden, met een flink budget. “Een Hollywoodfilm,” aldus Kojima, die vervolgde: “Het contract met een grote partij in Hollywood is al afgerond.” Zo meldt Cinescape.

Metal Gear Solid volgt een stel soldaten, die een groep gijzelaars en een atoomwapen beschermen, terwijl ze terug proberen te komen naar hun basiskamp en achtervolgd worden door genetisch gemanipuleerde soldaten. Kojima had al eerder vele aanbiedingen gehad om Met Gear Solid te verfilmen, maar nu is het na lange tijd toch eindelijk gelukt om een goede deal te sluiten.

Geen woord meer over Uwe Boll, en dat is maar goed ook. Die Duitse Bratwurst-handelaar die in zijn vrije tijd films maakt met duizelingwekkende budgetten is aan het einde van zijn Latijn gekomen. De Duitse regering heeft er genoeg van om zijn flops te ondersteunen en dus mag hij zijn laatste deals nog afronden en daarna kan hij weer achter zijn vleestoog kruipen. Welke regisseur in aanmerking zal komen voor de regie van MGS is nog niet bekend.

Wie de rol van Snake Solid zal vertolken is nog niet bekend. Wel is stilaan zeker dat het karakter is gebaseerd op het personage van ‘Snake Plissken’ die werd gespeeld door Kurt Russell in Escape from New York (1981). Of Kojima ooit de rechten heeft betaald aan John Carpenter is verre van zeker. Het zou dus best kunnen dat wanneer de film in productie komt, dit gepaard zal gaan met een aantal auteursrecht-disputen.

Update 05/02/2007: Vandaag is het project iets concreter geworden met de officiële mededeling dat Sony Pictures de film onder haar hoede zal nemen. Metal Gear Solid zal geproduceerd worden door Michael De Luca, met bedenker Hideo Kojima als uitvoerend producent. De cast, regisseur en releasedatum blijven vooralsnog onbekend.

***Related Posts***
05/10/2007: Escape From New York remake
10/01/2006: Uwe Boll aast op Metal Gear Solid

3 Comments

 1. double l

  DAT IS DE SHITTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!

  Reply
 2. Rayben

  Dit Is echt De vetteCooleShit daro!!!

  Reply
 3. ik

  ach, ze verneuken het tog wel weer,. net zoals bij Max payne

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *