Knight Rider verfilmd

David Hasselhoff kon er zelf niet over zwijgen, maar de laatste tijd was het wat stil rond de verfilming van de populaire 80’ties serie “Knight Rider”, de donkere tegenganger van de flamboyante “Magnum P.I.”.

Er lijkt nu echter schot in de zaak te komen: The Weinstein Company, de filmmaatschappij van ex-Miramax-baas Harvey Weinstein, heeft de rechten verworven voor de verfilming van de tv-serie die Hasselhoff wereldberoemd maakte. Het script voor Knight Rider (2006) zal worden geschreven door “Battlestar Gallactica” schrijver Glen A. Larson, tevens de geestelijk vader van de oorspronkelijke serie. Maar dit betekent dan waarschijnlijk ook het einde van de hoop van Hasselhoff om opnieuw het personage te mogen vertolken. Maar er zijn nog geen namen gevallen, dus zullen we onze vingers kruisen voor hem. Maar mijn gevoel zegt me dat ze iemand anders zullen casten. Hasselhoff vind eigenlijk zelfs niet zo’n goed acteur. (oeps, nu ga ik de fans op mijn dak gaan krijgen. Oh well, laat maar komen…). In ieder geval heeft de acteur ook nog een “waterkansje” om mee te doen in de Baywatch film.

Nog even voor de mensen die van een andere planeet komen: In de serie speelde Hasselhof de politieman Michael Long, die, nadat hij is neergeschoten, door een miljonair een nieuw gezicht en een nieuwe identiteit krijgt aangemeten. Vanaf dat moment is hij Michael Knight en krijgt hij de cynisch pratende, kogelvrije, turbo auto K.I.T.T., met wie hij samen misdaden oplost en indruk maakt op mooie vrouwen.

De stem van KITT werd ingesproken door William Daniels, die jaren later meespeelde in jeugdserie “Boy Meets World”, als directeur George Feeny. De eerste geruchten hadden gewezen op een mogelijke verhaallijn waarin Michael Knight de supervisie over FLAG (Foundation for Law And Government) had overgenomen van Devon Miles, en het zou de bedoeling geweest zijn dat Knights zoon de grote held van de film ging worden. Maar dit was uiteraard een scenario die Hasselhof (54) als co-producent wel had zien zitten om ook in te acteren. Weinstein zal waarschijnlijk andere plannen hebben.

***Related Posts***
15/02/2014: Chris Pratt en Danny McBride in de running voor Knight Rider film
07/10/2006: Knight Rider poster
02/09/2006: Orlando Bloom misschien Knight Rider

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *