Donnie Darko-regisseur, een terrorist ?

Regisseur Richard Kelly gaat het film festival van Cannes misschien niet halen dit jaar, want zijn paspoort is in beslag genomen omdat hij verdacht wordt van terrorisme.

Met zijn nieuwe film Southland Tales (2006) zou Donnie Darko (2001) regisseur volgende maand naar het film festival van Cannes gaan, maar dat gaat nu misschien niet door, omdat Kelly zijn paspoort bij de geheime dienst in moest leveren op verdenking van terrorisme. Ze zijn namelijk op zoek naar een James Kelly, die op de terroristen watch-list staat de naam Richard Kelly lijkt verdacht veel op James Kelly. En als je dan ook nog bizarre films als Donnie Darko maakt, dan is het verband natuurlijk snel gelegd.

De 31-jarige Kelly heeft inmiddels de hulp ingeroepen van een senator om zijn naam te zuiveren. Ook is Kelly’s moeder druk bezig om de papieren bij elkaar te zoeken waarmee bewezen kan worden dat haar zoon wel degelijk een Amerikaans staatsburger is.

Kelly zelf is bang dat de hele zaak te maken heeft met zijn nieuwe film Southland Tales, die deels gaat over de veiligheidsmaatregelen die de Amerikaanse regering nam na de aanslagen van 9/11. Kelly: “De paranoïde samenzweringsfreak in mij zegt me dat dit allemaal te maken heeft met mijn nieuwe film.”

Korte inhoud: Southlan Tales opent met de tag: ‘Warning: you are entering a domain of chaos’. Dit apocalyptische ensemble-verhaal die zich afspeelt in de nabije toekomst, meer bepaald in Los Angeles en in een tijdspanne van 3 dagen, zal eindigen in een BANG op 4 juli 2008. Op de rand van een sociale, economische en natuurramp maken we kennis met enkele personages, wiens leven op de een of andere manier met elkaar verstrengeld zal raken: de bokser Santaros (The Rock) is een actiester met geheugenverlies; Krysta Now (Sarah Michelle Gellar) is een pornoster die een eigen reality show wil, terwijl ook het leven van politie-agent Roland Taverner (Seann William Scott) een nieuwe wending zal krijgen wanneer hij de sleutel vindt van een grote samenzwering… In de film duiken ook nog een aantal bekende gezichten op zoals Justin Timberlake, Kevin Smith, Miranda Richardson en Ling Bai.

This is the way the world ends.
This is the way the world ends.
This is the way the world ends.
Not with a bang but a whimper.
The Hollow Men – T.S. Eliot

In de production notes leest men dat Richard Kelly zwaar is beïnvloed door Andy Warhol en Philip K. Dick. In de aanloop naar de release brengt Kelly zes graphic novels op de markt die de voorgeschiedenis van de film uit de doeken doet. En dat is niet alles: blijkbaar wist Kelly ook niemand minder dan Moby voor de soundtrack te strikken! Ook al was de aanhouding op verdenking van terrorisme een promotiestunt, het project zal laat opnieuw van zich horen. Hopelijk wordt hij niet plat gedrukt onder de torenhoge verwachtingen. Hoe dan ook, ik ben nog steeds verzot op Donnie Darko en ik ben al helemaal weg van de eerste production designs, dus voor mij ziet het er allemaal veelbelovend uit.

2 Comments

  1. agnus

    wel jammer dat er nog geen trailer te zien is. Kijk hier echt wel naar uit, maar het duurt allemaal zo lang. Het lijkt al even apocalyptisch als Donnie Darko.

    Reply
  2. dave

    op zich vind ik dat nog zo erg niet. Liever een regisseur/scenarist die met zijn projecten bezig is, dan ene die gespecialiseerd is in bandwerk.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *