Lady in the Water

Ik ben veel genoten van films zoals The Sixth Sense (1999) en Unbreakable (2000). Voor een beginnend regisseur waren dat meteen twee films die meteen in de roos waren.

Maar toen kwam Signs (2002) uit en ik was zo teleurgesteld door het einde van die film dat ik dacht dat M. Night Shyamalan waarschijnlijk onder druk was komen te staan om de film snel af te werken. Ik verzinde maar wat, gezien ik ervan overtuigd was dat hij ongeloofelijk veel talent had als beginnend regisseur. En daarna kwam The Village (2004) uit, een absolute draak van een film, en alle hoop was voor een stuk verloren. Binnenkort komt zijn nieuwe prent in de zalen, Lady in the Water (2006), maar ik stond er niet echt op te wachten.

Korte inhoud: Een bescheiden opzichter van een appartementencomplex, Cleveland Heep (Paul Giamatti), treft tot zijn grote schrik een nimf (Bryce Dallas Howard) uit een sprookjeswereld in zijn gebouw aan. Deze kan niet meer terugkeren naar haar eigen wereld. Al snel komen Cleveland en de andere bewoners van het gebouw tot de conclusie dat ook zij deel uitmaken van een sprookje. Dit sprookje kent echter ook zijn boosaardige figuren, die er alles aan doen om te voorkomen dat de nimf kan terugkeren naar haar eigen wereld …

Gezien zijn twee laatste films en de eerste beelden die ik te zien kreeg was ik niet meteen enthousiast. Maar dat was nog allemaal voor ik de trailer van de film kon zien, en ik moet zeggen, het ziet er veelbelovend uit.

Mijn vermoeden na het zien van de teaser was dat het om een romantische film zou gaan, maar blijkbaar wordt het opnieuw gruwel en horror, from the third kind. Iets waar Shyamalan graag zijn specialiteit van maakt. Ik ben nu echt wel benieuwd om de film te zien. En nu maar hopen dat het monster in de film niet de buurman blijkt te zijn, gespeeld door Adrien Brody. De film komt in onze zalen vanaf 13 september 2006.

***Related Posts***
27/12/2006: Top 10 Flops van 2006
30/06/2006: Shyamalan heeft moeite met kritiek
25/03/2005: De eerste beelden van Lady in the Water
28/08/2004: The Village review

3 Comments

 1. agnus

  ik heb de laatste dagen een beetje een overdosis gehad aan japanse horror dus die trailer spreekt me eigenlijk niet aan. Maar ja, Shyamalan heeft wel Unbreakable gemaakt, dus ga ik deze wel gaan zien.

  Reply
 2. Whatever

  Gelezen op een andere blog. Het personage van Bryce Dallas howard is een nympf en iedereen van het appartementscomplex ontdekken dat ze in een sprookjeswereld leven. Zou dit de plottwist zijn? Of zie ik nu spoken? 🙂

  Reply
 3. dave

  dat dit de plottwist zou kunnen zijn, denk ik toch dat jij spoken ziet.
  ;p

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *