World of Warcraft verfilmd

Dit heb ik toch wel zien aankomen. Het populaire online fantasy-game World of Warcraft zal verfilmd worden.

Warner Bros heeft de rechten bemachtigd en zal de film samen met uitgever Blizzard Entertainment ontwikkelen, die ook verantwoordelijk zijn voor oa. Starcraft (mensen die een beetje thuis zijn in games zullen we weten waarover ik spreek) Over het project is op dit moment nog maar weinig bekend.

Word Of Warcraft, is het meest bekende Massive Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG) en wordt gespeeld door miljoenen mensen rondom de wereld, en die in de huid kruipenvan gnomen, ridders, trollen, elven of dwergen. Ze betalen daarvoor overigens wel maandelijkse abonnementskosten van 15 dollar, maar dat kon de pret niet bederven. World of Warcraft heeft sinds maart 2006 wereldwijd meer dan 11 miljoen spelers.

Van dit aantal zijn er 1.500.000 Chinese abonnementen. En als we Blizzard mogen geloven zijn er steeds minstens 500.000 gebruikers online het spel aan het spelen.

Voor de mensen die het spel niet kennen, hier vinden jullie de Cinematic Trailer van dit game. Wat mij betreft de bestre trailer ooit gemaakt voor een spel.

Wat vind ik van de verfilming? Wel, enerzijds houd ik mijn hart vast gezien er weinig geslaagde game-verfilmingen zijn geweest. Het zou zonde zijn om een dergelijk klasse-spel te laten bezoedelen door een Boll-achtig misbaksel. De producers weten wel dat er bakken geld mee te verdienen is, maar ze weten misschien niet hoe devoot de WOW-gamers zijn. Als ze een belabberde film afleveren moeten ze niet opschrikken dat hun studio de dag na de première in vlammen zal opgaan. “Peter Jackson, if you hear me, THIS COULD BE YOUR MOVIE !”

***Related Posts***
20/06/2006: Sam Raimi regisseert World of Warcraft
20/06/2006: Steven Spielberg interesse in World of Warcraft?

1 Comment

  1. jannick

    Ik denk nu wel dat WoW zelf vrij weinig verhaal heeft. Lijkt me eerder dat het gewoon een film zal worden rond warcraft, maar weinig met het uiteindelijke spel te maken.

    Spielberg zal de film wel niet regisseren. spijtig.

Comments are closed.