Steven Seagal in Rush Hour 3 ?

Blijkbaar zou na veel gebakkelei het contract voor Rush Hour 3 (2007) eindelijk rond zijn. De producenten van de film hebben zich neergelegd bij de monsterlonen van de acteurs, en dan in het bijzonder van B-acteur Chris Tucker, aldus Cinescape.

De studio is er eindelijk uit met hoofdrolspelers Chris Tucker en Jackie Chan wat betreft Rush Hour 3. En de heren actiehelden gaan behoorlijk binnenlopen op de actiecomedy, want Tucker krijgt $25 miljoen (grootste gage ooit uitbetaald aan een acteur) en 20% van de opbrengst van de film, terwijl Chan genoegen nam met $15 miljoen, 15% van de opbrengst en de distributierechten in China en Hong Kong.

Daarnaast heeft Tucker ook nog bedongen dat hij onder dezelfde financiële voorwaarden een nog nader te bepalen film voor New Line zal maken. Rush Hour 3 speelt zich af in Parijs waar Tucker en Chan het tegen het misdaadsyndicaat van de Triads opnemen.

Ook regisseur Brett Ratner, die eerder Rush Hour en Rush Hour 2 maakte en op dit moment de laatste hand legt aan X-Men 3: The Last Stand (2006), is ook weer van de partij. Productie president Toby Emmerich zei over de nieuwe Rush Hour: “De eerste twee Rush Hour films zijn uitgegroeid tot popcultuur klassiekers en we zijn er van overtuigd dat de derde film opnieuw de aanstekelijke mix van goede actie en goede humor zal opleveren.” En om de kans op slagen nog te vergroten hebben ze een van de betere scenaristen aangesproken, namelijk Jeff Nathanson (Indiana Jones 4, Catch Me If You Can, Rush Hour 2).

Die hoge salarissen betekent dus dat de film al minstens 50 miljoen opbrengen aan de box-office enkel en alleen om het lonen te dekken van de twee acteurs. En dan komt daarbij nog eens een niet te onderschatten gage voor Brett Ratner. En dan klagen dat de filmindustrie verlies lijdt !? Blijkbaar kan men dezelfde discussie voeren op de filmmarkt als dat er bij ons aan de gang is met excessen in de bedrijfswereld. Het is een mank gelopen marktprincipe dat dringend eens aan herziening toe is.

Wie de slechterik zal spelen in de derde Rush Hour film staat nog niet vast, maar de eerste geruchten wijzen op Steven Seagal. Seagal is een goede vriend van Jackie Chan en er zouden dus gesprekken zijn maar nog niets concreet. Wow, Chan vs. Seagal, heb je eigenlijk nog een filmscenario nodig dan? Voluit genieten van het acteertalent van Steven Seagal zou trouwens al volstaan. Voor diegene die hieraan zouden twijfelen is hieronder het bewijs.

*** Steven Seagal Emotion Chart ***
Steven Seagal

Update 14/05/2006: Regisseur Brett Ratner liet onlangs weten wie hij graag in de film ziet verschijnen:

“I’ll tell you who I’m going after. I want Yao Ming, the basketball player, to be in it. I want to recreate the fight sequence from the Bruce Lee movie where he fights Kareem Abdul-Jabbar, but I want to do the reverse; I want Chris Tucker to fight Yao Ming. I want that to happen. I want Aishwarya Rai and I would love Gong Li to be in the movie. There’s some people that I want, but I don’t know if I’ll be able to get them. Tony Jaa I want, too. I love him.”

4 Comments

 1. Agnus

  Ik heb het niet zo voor dat vechtersbaasje. Geef mij maar liever een Jet Li, maar gezien hij al mee deed in een gelijkaardige rol in Lethal Weapon 4 zie ik hem eigenlijk niet snel opduiken in Rush Hour 3.

  Reply
 2. miiki

  20 miljoen is wel echt overdreven voor zo iemand als Tucker. Naast Risg Hour heeft hij slechts twee kleine bijrollen gespeeld en dat is alles. Maar ja, die domme producenten moesten maar een contract hebben opgemaakt tijdens de productie van Rush Hour 2. Een beetje zoals bij Pirates.

  Reply
 3. Burak

  Jet li heeft bewezen dat die wel goed de slechterik kan spelen 🙂 ondanks hij altijd de held speelt in al zn films

  Seagal speelt ook altijd de held dus hem als slechterik… ik weet het niet

  Reply
 4. silverspike

  Leuke montage en klopt wel, denk ik.
  Maar wat betreft het acteertalent van Steven Seagal blijft de vraag of je dat wel nodig hebt in een dergelijke actiefilm. Ik vond de Seagal-films (of toch zijn eerste films) niet verkeerd.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.