Superman Returns

Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de teaser voor Superman Returns (2006), met Brando’s stem en John Williams originele score. Deze officiële trailer is knap. Niet AWESOME, maar toch knap. Voor mij komt Brandon er nog niet helemaal uit en steelt Kevin Spacey de show als Lex Luthor. En dat is nu net waar ik een beetje voor vreesde. Ik weet, het is maar een trailer…maar toch, die eerste indrukken zijn vaak niet zo verkeerd.

Net zoals Daniel Craig onder vuur kwam te liggen voor zijn rol als James Bond, heeft Brandon Routh ook voor hete vuren komen te staan. En begrijpelijk. De fans van Superman moesten het nu doen met een andere acteur na de charismatische Christopher Reeve. Een andere reden was dat het promotieteam het niet nodig vond om Brandon echt te promoten, dit in tegenstelling tot Tom Cruise bijvoorbeeld. (Je moet eens letten op de nieuwsberichten tijdens een Tom Cruise filmpremière).

Brandon had ook een mislukte carrière achter de rug als soap-acteur en zijn charisma en uitstraling geeft niet altijd vonken. Zelfs het pak dat superman draagt krijgt heel wat kritiek (oa. van mij, en dan voornamelijk omwille van die goblin-botjes die van hem teveel een super”boy” maken in plaats van een super”man”). De regisseurs en het productieteam, die met veel lof over Brandon spreken, zullen altijd wel de keuze van hun acteur verdedigen. Ze kunnen ook niet anders. Zij verdienen er grof geld mee, dus objectiviteit zal je niet meteen bij hen kunnen rapen.

Wanneer ik de trailer bekijk zie ik de weinig aantrekkelijke Routh, de weinig aantrekkelijke Kate Bosworth (die er voor mij véééél te jong uitziet – en deze film is geen prequel maar wel degelijk een vervolg – maar ook los van het verhaal is ze te girly en veel te weinig vrouw). Een paar CGI-scenes maar niet meteen iets om van achterover te vallen en dat zou je toch wel verwachten van één van de duurste films ooit. Maar de highlight van de trailer is Lex Luthor (!) niet superman. En dat weet regisseur Bryan Singer maar al te goed.

De beelden zien er gewoon geweldig uit. De brede landschappen en de kracht van de CGI sequenties zijn gewoon om van te smullen. Dus ja, ik kijk hoe dan ook uit om deze film te zien in de bioscoop. De film komt bij ons uit op 12 juli 2006.

7 Comments

 1. Agnus

  die laatste afbeelding van Bryan Singer die met zijn treintje aan het spelen is !! Te Gek !!
  Brandon moet nog een beetje los komen, maar het komt wel goed. Spacey heeft heel wat meer ervaring dus zal hij altijd wel de aandacht naar zich toe trekken.

  Reply
 2. dave

  maar die film draait wel rond Superman, en hij mocht toch iets meer vonken geven in de trailer. Een casting van een film is toch zo belangrijk. Brandon was echt een risico. Eerst dachten ze zelfs aan een oudere Superman, een acteur met meer ervaring, maar toen ging de keuze naar een nieuw gezicht…

  Reply
 3. Elias

  Altijd een enorm grote fan geweest van Superman. Ik denk dat ik vooral voor deze held kies omdat hij kan vliegen… Het lijkt me zo zalig om te kunnen vliegen, maar dat is uiteraard buiten de kwestie ;o)

  Brandon lijkt me inderdaad niet meteen een sterk personage neer te zetten. Natuurlijk kan ik enkel spreken over de trailer, meer kregen we nog niet te zien… En Spacey is zalig wanneer hij daar zegt: “Common, let me here you say it. Just once.” Lois: “You’re insane.” Lex: “No. Ha. No, the other thing.” Lois: “Superman will never…” Lex: “WRONG”! Zalig gewoon!!! En het kind van Lois was ook tof: “You’re bald.” Lex: “Cute kid.”

  Ik zie wel naar de film uit. kBen benieuwd…

  Reply
 4. fireball

  i luv superman…..but why does he have to keep it secret…..why not tell everyone. I like how he saved Flight 93 at the end of the trailer.

  nice site by the way.

  Reply
 5. The Dude
 6. The Dude

  link verkeerd geplakt. Ga zeker eens kijken, het gaat hier om een poster van Superman betreffende de scenaristen hun eerste verhaallijn. Naar het schijnt stond superman zijn selder nogal in bloei en hebben ze op dat thema verder geborduurt…

  Reply
 7. dave

  Ze hadden blijkbaar bij hun eerste verhaallijn gebleven. Had nog origineel kunnen zijn. :p

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.