James Cameron ziet de toekomst in 3D

Regisseur James Cameron ziet de toekomst van Hollywood in 3D-ervaring. Er zullen niet alleen meer mensen naar de bioscoop gaan als er meer digitale 3D films gemaakt worden, ook zal de piraterij afnemen omdat mensen de krachtige ervaring van een 3D film op een groot doek zullen willen ervaren. Dat schrijft BBC News.

De Titanic regisseur, die zich in de laatste 7 jaar nog maar heeft bezig gehouden met het maken van een paar onderwater-documentaires en voluit genieten van de recettes van zijn Titanic (1997), zei op de National Association of Broadcasters Digital Cinema beurs in Las Vegas:

“De filmindustrie moet harder terugvechten, keihard toeslaan en niet langzaam opbranden en dood gaan,” zei Cameron over de trend dat steeds meer mensen de bioscoop links laten liggen en liever films downloaden om ze thuis te kijken.

In dit kader zei Cameron tevens dat hij nooit films zou maken, die mensen op hun mobiele telefoons kunnen kijken. Hij wil mensen de bioscoop in krijgen, hij wil ze er niet uit weg houden.

Verschillende digitale 3D films zijn al in de maak. Cameron zelf denkt er over om een 3D versie van Titanic uit te brengen. George Lucas is al bezig om de eerste Star Wars (1977) in 3D uit te gaan brengen (een film die ik hoe dan ook terug wil zien en waarom niet in 3D) en ook Peter Jackson heeft soortgelijke ideeën met King Kong (2005). En uiteraard ligt dan ook de markt open voor vermoeiend veel remakes van klassieke films.

Nieuwe films die volledig in 3D gemaakt zullen worden met speciale stereografische camera’s, zijn onder andere de remake van Journey to the Centre of the Earth (1975), Robert Zemeckis gebruikt 3D technieken voor zijn nieuwe film Beowulf (2007) en Disney wil van de computeranimatiefilm Meet the Robinsons (2007) ook een 3D ervaring maken.

Wel, wel, wel, je zou denken dat ze na die pathetische ervaring van Jaws 3D (1983) deze piste voor bekeken zouden houden, maar blijkbaar niet. Dat de scenario’s in Hollywood niet meer de kwaliteit hebben van vroeger en dat het prijskaartje in de bioscoop steeds duurder wordt, daarover kan men niet spreken. Ik heb anders ook wel een revolutionair idee: “Stop met die absurd hoge bedragen van 20 miljoen dollar uit te betalen voor een acteur en maak ‘minder maar betere films’.” Had ik vandaag een gratis ticket om Titanic of King Kong te zien in 3D, zou ik er niet echt wakker van liggen. Die meerwaarde interesseert mij gewoon minder.

Uiteraard zal 3D cinema zijn intrede doen, maar denken die mannen nu echt dat ze hiermee meer bezoekers naar de bioscoop zullen halen? Trouwens is de game-industrie al langer aan het experimeteren met 3D. Met een NVIDIA video-kaart kan je nu al spelletjes spelen op je pc met steroscopisch beeld.

***Related Posts***
07/07/2006: James Cameron heeft plannen voor 2 trilogieën
08/12/2005: James Cameron zoekt zijn Battle Angel Alita
10/11/2005: Terminator zonder Cameron
17/07/2005: Gesprekken over True Lies 2
23/11/2004: Battle Angel Alita
25/09/2004: Terminator 4 in de pre-productie fase

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *