Megan Fox in Transformers

Hoe maak je een live-action film van 90 minuten met 80’ties robots zonder acteurs? In de animatiereeks Transformers had je bijna geen menselijke karakters, maar dit is niet zo evident in een film. Je mist namelijk elke vorm van menselijke emotie.

Dit kan je wel voor een stuk verhelpen door een stem, maar dit is vaak ook maar een magere troost. Kijk naar die emotioneel-dode scène tussen Spiderman en The Green Goblin in Spider-Man (2002). Ze hadden beiden hun maskers op en stonden minutenlang met elkaar te praten zonder dat er maar enige vorm van drama te bespeuren was. Het leek wel een oude Griekse toneelvoorstelling.

Hoe dan ook, wat mij boeit in dit project zijn wel degelijk de robots. Maar regisseur Michael Bay wil geen risico’s nemen en cast een pak acteurs voor de opkomende Transformers: The Movie (2007) in niet-robot personages. En er zijn er blijkbaar heel wat. Het nieuws viel deze keer te rapen bij FilmForce.

Naast Shia LaBeouf, de teenage hero uit de film, heeft IGN bevestigd dat Jon Voight opnieuw zal samenwerken met Bay voor Transformers, als het personage Keller, de Staatssecretaris van Amerika. Een andere Bay-veteraan is Michael Clarke Duncan die de rol zal vertolken van Figueroa, een soort leger-officier en goed bevriend met de jonge militair Lennox, die dan weer zal gespeeld worden door “Las Vegas” ster Josh Duhamel.

Bernie Mac zal naar alle waarschijnlijkheid de rol krijgen van Bobby Bolivia, een soort geslepen tweedehands autoverkoper. En dan zijn er nog een pak namen die eveneens verbonden zijn met het filmproject, zoals: Tyrese Gibson als Epps, John Turturro als Simmons, Rachael Taylor als de gouvernementele supersexy codekraker Maggie, Megan Fox als Mikaela die de love-interest van Sam zal spelen, Travis Van Winkle als Trent en John Robinson als Miles.

Geen woord van wie de stemmen zal vertolken voor de Autobots en de Decepticons. Toch wel vreemd, gezien dat dit eigenlijk de échte helden moeten zijn in Transformers. Hoe meer menselijke personages in de film, hoe minder screentime waarin robots de planeet onveilig maken. Wat is anders de bedoeling? Ik wil Optimus Prime zien strijden met Thundercracker ! Dat is pas cinema !

2 Comments

 1. Horst

  Michael Bay :-s

  Reply
 2. dave

  zelf heb ik er geen problemen mee. Integendeel. Dit is net het soort films waar Bay voluit zichzelf kan zijn. Wie had je er anders op gezet? Give me a name? En kom niet af met Ridley Scott of Peter Jackson want beide hebben al bedankt voor game-verfilmingen. 🙂

  The Rock, Bad Boys en het begin van Pearl Harbour en The Island vind ik nog altijd knappe entertainment.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.