Komt er een nieuwe Rambo-film ?

Ik ben opgegroeid met de actie-helden uit de jaren ’80 en dus laat het me niet onverschillig om te vernemen dat naast een Rocky Balboa (2006) ook nog een Rambo IV (2008) in de maak is.

Zeggen dat de eerste Rambo film de beste tot nu toe is, zal iedereen wel bevestigen. De post-Vietnam film, First Blood (1982), had niettegenstaande zijn ‘seul contre tous’ plot, ook heel wat menselijkheid. De karakters waren van vlees en bloed en Stallone zat bijstergoed in zijn rol. Ook de actie-scenes waren nog vrij realistisch in vergelijking met de sequels.

Hoezeer het idee van een 4de Rambo-film is krankzinnig en lachwekkend, moet ik toch toegeven dat met een geslaagde marketingscampagne deze productie zeker een behoorlijke recette kan behalen aan de box-office (ik schat tussen de 50 en de 75 miljoen dollar). Of de film dan ook goed zal zijn, dat betwijfel ik. Sylvester Stallone is ook niet meer van de jongste. Nu ja, als hij terug in de ring kan stappen om te boksen, zal hij ook wel een M16 kunnen oppikken (…of hoe heten die moderne machine-geweren. Maar wat heeft Stallone de laatste jaren nog kunnen bewijzen? Je moet teruggaan tot Cop Land (1997) om een film te zien met hem die nog de moeite is om te zien.

Daarnaast zal Stallone de film zelf regisseren (net zoals Rocky 6) en dat vind ik zelf niet zo’n goeie zaak. Trouwens wil hij dit jaar ook nog Poe (2006) regisseren naar een verhaal van Edgar Allen Poe. Stalonne heeft ervaring in regisseren (Rocky II-III-IV, Paradise Alley en Staying Alive) maar hier neemt hij echt veel hooi op zijn vork.

Maar of we het nu willen of niet, Rambo IV zit in de startblokken. Meer nog, er is uiteindelijk ook een plot. En neen, het zal dus geen kruistocht worden tegen de infidels uit het Midden Oosten zal eerder werd vermeld. Het zijn de mensen van Cinescape die ons de volgende storyline kunnen bestigen :

It follows John Rambo who is now living a life of solitude with his wife and young daughter. When his daughter goes missing Rambo goes on a hunt to find to find her and who did it. In the story, Corporal Keating is searching for a U.S. Fugitive accussed “wrongly” of war crimes. In his search to free his name and in Rambo’s search to find/ his daughter, Rambo and the fugitive must fight together.

Deze verhaallijn heeft iets weg van Commando (1985). Maar hoeveel echte originele ideeën zijn er nog in Hollywood. De meeste films zijn remakes of sequels, en het accent ligt steeds minder op het plot, dan wel op de uitwerking van het plot: of nog, meer character-driven verhaallijnen en steeds minder plot-driven films. De uitwerking van een verhaal (de stijl, de dialogen, de psyche van de personages) worden veel belangrijker dan het basisplot. Een prequel van The Texas Chainsaw Massacre hoeft dan in principe geen slechte film te zijn.

Wat denken jullie van de nieuwe Rambo-film? Wees niet verlegen, iedereen heeft de Rambo-films gezien.

Update 30/07/2006: In het script dat er nu ligt, werkt Rambo in Bankok aan de sloop van oude legervoertuigen. Als enkele hulpverleners op Bali vermist raken, wordt de hulp van het nooit aflatende eenmansleger ingeroepen om ze te redden. Stallone hoopt in oktober met de opnames in Thailand te kunnen beginnen. Een distributeur heeft hij echter nog niet gevonden.

Stallone zei dit alles in een interview met Entertainment Weekly. Op de vraag waarom hij koos voor de Balinezen als vijand antwoordde hij als volgt: “De politieke situatie is zo anders tegenwoordig. Tegen wie kunnen we nog vechten? De Finnen? Dat kan toch niet!? De Nederlanders? Dat gaat ook niet werken, die houten schoenen zullen er nooit cool uitzien.”

***Related Posts***
11/05/2008: Rambo (4) filmbespreking
11/05/2008: Rambo 5 een Belgisch-Amerikaanse productie?
30/01/2008: Rambo krijgt klop van Spartanen
17/05/2007: De eerste John Rambo afbeeldingen
10/02/2007: Julie Benz in de armen van John Rambo
10/10/2006: Rambo IV: The Serpent’s Eye plot
29/09/2006: Sylvester Stallone in Pradator 3
11/07/2006: Rocky Balboa a.k.a. Rocky 6 trailer
15/12/2005: De Rocky Balboa Blog
25/11/2005: Castingnieuws voor Rocky Balboa
27/08/2005: Mr. T in Rocky 6
29/05/2005: Stallone werkt aan Rambo 4 en Poe
27/10/2004: Rambo 4: Al-Quida Strikes Back…?

18 Comments

 1. Babylon12

  was er zo geen Al Quida-storyline??? Wat is er daarmee gebeurd?? Ik ben die flauwe actiefilmpjes beu. Ik wil nog wel eens een Rambo zien die met een pijl en boog zijn tegenstander aan stukken schiet. Yesss !!

  Reply
 2. yab

  Tja, ik moet jullie teleurstellen, want ik heb dus wel degelijk nog nooit een Rambo-film gezien. En ik denk dat daar ook niet snel verandering in zal komen. 😉

  Reply
 3. karen

  ik sluit mij volledig aan bij yab, geen rambo voor mij 🙂
  ook rocky heb ik nog nooit gezien, dus die sequels kunnen mij gestolen worden.

  Reply
 4. lord cms

  man zit iedereen echt te wachten op een bejaarde in een rolstoel zittende stallone? afvoeren die kerel, zit ‘m echt aan de grnod dat ‘m zichzelf nog eens moet uitmelken?
  😀

  Reply
 5. lachesis

  ik kan me alleen maar bij de anderen aansluiten… wie zit hier in godsnaam op te wachten?
  toch bizar – je weet zo dat sommige films op voorhand gaan floppen, maar blijkbaar hebben de studiobonzen en wat nostalgische sterren uit de ’80 dat niet door..

  Reply
 6. dave

  it stinks, maar ik volg een beetje de box-office resultaten en mensen voelen zich niet echt geremd om naar kl#t&-films te gaan zien. Reken maar dat deze geld in het laatje zal brengen.
  Maar de filmfans en de critici zullen die come-back van Sly met de grond gelijk maken met zijn release. Als ik een Rambo wil zien, en plezier beleven met mindless 80’ties actie, dan wil ik een echte Rambo zien die in een slangenkuil wordt geworpen en met een keukenmesje één voor één de slangen te lijf gaat, terwijl hij met een rocketlauncher Al Quida strijders op afstand houdt. Ik lig niet echt wakker van papa Rambo die tegen mama Rambo vraagt of dochter Rambo naar een feestje mag. Of met de woorden van Darth Vader: “Noooooooooooooooooooooooo !”

  Reply
 7. karen

  “Reken maar dat deze geld in het laatje zal brengen…”
  tja, dat dachten ze van Basic Instinct 2 ook 🙂

  Reply
 8. Dave

  Ik heb altijd gezegd dat Basic Instinct 2 zwaar zou FLOPPEN. Dat heb ik zelfs in mijn eerste postje geschreven. :))
  Als Rambo 4 flopt ga ik hier in het lang en het breed uitsmeren dat ik een verkeerde inschatting heb gemaakt. Maar zowel Rocky 6 als Rambo 4 zullen een goede beurt maken aan de box-office.
  Dat zou nog eens een leuke BlogTalk zijn. Onze box-office pronostiek voor de zomer van 2006. :))

  Reply
 9. karen

  ik heb ook niet gezegd dat ‘jij’ dacht dat Basic Instinct ging scoren, maar wel ‘ze’ (producenten met sharon stone op kop)
  bon, ik zal dan mijn glazen bol al gaan zoeken voor die blogtalk 🙂
  ik gok op pirates of the caribbean 2

  Reply
 10. dave

  Maar goed! Ik gok op Superman Returns ! Ladies and Gentlemen, place your bets!
  ; )
  Ik ken iemand die mij een drankje zal mogen trakteren … Wat zeg ik ?…TWEE drankjes !
  : p
  :))))

  Reply
 11. The Dude

  Zowaar hier een ondertitelkwis. Rambo IV: Out of Blood. Ach ja Rocky en Rambo dat is nostalgie, dat was nog de tijd dat je na zo een film gezien te hebben in de tuin op elkaar ging schieten met euh dodelijke takken en eikels naar mekaar gooiden die dan zogezegd geweldige explosies teweegbrachten bij aanraking met de grond. Ja dat was leuk, behalve die x met dat draaiend grasmachien en die kettingzaag, maar voor de rest fun! Als ik ze nu bekijk dan denk van jeeze wat een naiëf klein rotzakje was ik toch. En zoals bij mezelf, zie ik met deze vierde Rambo al niet veel vernieuwing en of te innovativerenatie (huhum) ons tegemote komen (jeeze wat een kutzin). Gegroet

  Reply
 12. agnus

  ik denk ook nie dat de film gekenmerkt zal worden door zijn innovativerenatie, maar kan toch een leuke film worden. het is een stukje nostalgie …

  Reply
 13. kerel

  oooh wat is dat toch fijn als een bende kudde schapen de zogezegde laag niveau filmpjes even afkraken. Als jullie aan jullie pietje trekken, hebben jullie je ‘verstand op nul knopje’ ook opstaan hoor. Terwijl jullie denken hoe slim jullie wel niet zijn, is deze kerel samen met zijn maten en heel wat pintjes zich schaamteloos aan het amuseren al kijkend en genietend van RAMBO IV !!! Kill ‘em all John J.

  Reply
 14. dave

  beste rukker, moest je de post en de commentaren beter hebben gelezen, was het je misschien opgevallen dat niet iedereen de film bekijkt zoals jij denkt. Ik ga nu Rambo niet uitroepen tot een intellectueel spektakel, maar ik zei al van in het begin dat Rocky 6 en Rambo 4 – mits een back to the roots aanpak – zouden scoren aan de box-office. Ik heb al gelijk gekregen met Rocky 6, en ik verwacht hetzelfde voor Rambo 4.

  Nog veel rukplezier (waar het hart vol van is…)
  😉

  Reply
 15. Theo

  Ik ga zeker naar deze vette Rambo film. Staying young forever!!!!!!!!!!!!!!
  Ga je mee Tommie?

  Reply
 16. Tommie

  It’s Not OVER !!
  Rambo is the Best and it wil be forever.
  Natuurlijk ga ik mee Theo, waneer gaan we?

  Reply
 17. Theo

  Nothing is over! Nothing! You just do.t turm it off! It wasn’t my war, you asked me, I didn’t ask you. And I did what I had to do to win. But someone wouldn’t let us win
  Ik stel voor dat we ons eerst ff inkijken in first blood.
  Laten we zeggen medio herfst?
  Kunnen we eerst nog ff onze triceps trainen.

  Theo Rambo

  Reply
 18. thijs

  Srry hoor maar Sylvester is een van de beste acteurs ik weetn iet wat jullie zeuren maar hij is misschien wel in de 60 maar hij blijft de beste!!!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *