Running Scared, stevige actieprent

Ik heb zin in een goeie actiefilm. De stoom die ik wil afblazen na mijn Jedi struggle against the Empire zal moeten gebeuren tijdens 16 Blocks (2006) van actie-regisseur Richard Donner die momenteel in de zalen draait. Ik heb zonet nog een andere trailer gezien van een zalig spetterende actieprent met poster-boy Paul Walker in Running Scared (2006). Ik ben geen fan van Walker, maar in deze film is hij niet meer het knappe blondje. Hij heeft echte gangster trekjes.

Korte inhoud: Een jongen komt bij toeval in het bezit van de revolver waarmee een misdadiger een aanslag pleegde en schiet zijn gewelddadige stiefvader ermee neer. Daarop wordt hij een film lang door iedereen achterna gezeten: de politie wil het bewijsmateriaal hebben, de maffia wil het laten verdwijnen, en de kleine crimineel die het wapen moest dumpen, vreest voor zijn leven.

Niet teveel onbenullige grapjes, bitter weinig filmverwijzingen, maar een zuivere terugkeer naar de roots van het genre. Een efficiënte twee-uur-lang durende actieprent waar de adrenaline met het infuus wordt ingepompt en waar de ene actie-scene in een razend tempo op de andere volgt, terwijl alles aan diggelen vliegt en waar onze held nog net de tijd vindt om met een bloedhete babe te vrijen tussen de uiteen barstende brokstukken. That’s entertainment !

De trailer heeft zelfs trekjes van Scarface (1983), een van mijn favoriete films uit de jaren 80. Alles ziet er heel donker uit en gewelddadig. Het maakt van Sin City bijna een soort Disney filmpje. In de film is ook een rolletje weggelegd voor Chazz Palminteri als corrupte detective. Fantastisch acteur.

Regisseur Wayne Kramer is bekend voor zijn stijlvolle The Cooler (2004). Maar het heeft er alle schijn van dat Wayne deze keer met de remmen los in de bocht is gaan liggen en met zijn haastige en schokkerige camera nauwelijks verslappende race is begonnen. Verwacht geen meesterwerk…maar zet misschien voor alle veiligheid maar uw veiligheidsbril op. In de zalen vanaf 10 mei 2006.

***Related Post***
03/09/2006: Running Scared review *½

3 Comments

 1. menneken

  Hoi hoi lieve logger,
  Sorry voor dit plakkertje(het zal nooit meer gebeuren), maar ik heb jouw [url=http://i76.photobucket.com/albums/j29/Viertje/nicesite.jpg] dringende hulp nodig!!!!! [/url]
  Kom en help mij om weer anderen te helpen!!!!!!!
  Dikke knuffel Ut Menneke
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

  Reply
 2. Babylon12

  serieuse banner. We gaan hier veel moeten scrollen als we jouw blog willen lezen. ha !

  Reply
 3. dave

  zwijgt er mij over.
  😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *