Indiana Jones in Australië

En we gooien opnieuw de remmen los in de wereld van de film. En dan nog wel met een van mijn langverwachte filmprojecten: Indiana Jones 4 (2007). Het script is ondertussen goedgekeurd door George Lucas, Steven Spielberg is druk met de voorbereidingen en Harrison Ford kan niet wachten tot de opnames beginnen. Lang hoeft de acteur niet meer te wachten, want Indy producent Frank Marshall maakte vandaag in Australië bekend dat de opnames waarschijnlijk begin volgend jaar van start gaan, althans Coming Soon. That’s it? Eu…ja.© Paramount Pictures & Lucasfilm

Indiana Jones zal zich gedeeltelijk afspelen in Europa, Amerika, maar ook Australië omdat het er blijkbaar iets goedkoper is om te draaien. Hongarije en Australië zijn blijkbaar twee gebieden waar je voor een appel en een ei een camera kan aanschaffen en een filmploegje. Hongarije voor de stad, de bossen en de oude gebouwen en Australië voor de zon, de zee, het strand, de steppe, de bergen, … Trouwens komt heel wat acteertalent uit Australië.

Over het verhaal van Indiana Jones 4 wilde Marshall helaas niks kwijt. Enkel de leeftijd van het personage. Blijkbaar zou het Indiana Jones tien tot twaalf jaar ouder zijn, wat logisch is gezien de leeftijd van Ford. Ik hoop volgende keer met iets meer info over Indy 4 voor de dag te komen, maar alle kleine beetjes helpen ook het verlangen op te bouwen.

Update 11/05/2006: Producent George Lucas zegt dat het niet lang meer duurt voor de camera’s voor het vierde Indy avontuur daadwerkelijk gaan draaien. Ook wilde Lucas kwijt dat Indy 4 geen spektakel zal worden waarin het alleen maar om grote explosies draait.

“Ik denk dat Tom Cruise onlangs nog bewezen heeft dat mensen die actiefilms waarin alles wordt opgeblazen wordt een beetje moe aan het worden zijn. Mensen willen wat anders zien. En iedereen weet dat Indiana Jones net dat tikkeltje anders is dan de rest.” Desondanks zal Indy 4 veel actie en veel humor bevatten, maar de film is compleet anders dan de gebruikelijke actiefilm. Volgens Lucas zijn zowel Steven Spielberg en Harrison Ford er klaar voor en zullen de opnames volgend jaar van start gaan.

De voorlopige titel voor Indy 4 is Indiana Jones and the Ravages of Time, maar aangezien dat nog een werktitel is, kan en zal die waarschijnlijk nog veranderen. Ik hoop het in ieder geval wat deze trekt op de ballen.

***Related Posts***
26/06/2007: Eerste foto van Harrison Ford als Indiana Jones
09/03/2007: Shia LaBeouf wordt zoon van Indiana Jones
03/01/2007: Indiana Jones 4 gaat dit jaar in productie
09/11/2006: George Lucas hield Indy 4 tegen
23/08/2006: George Lucas over Indy 4 en Red Tails
07/06/2006: Virginia Madsen misschien Mrs. Indiana Jones en Natalie Portman zijn dochter
08/03/2006: Spielberg trekt zich terug in 2006
26/01/2006: Voorlopig geen Jurassic Park IV in zicht
05/10/2005: Lara Dutta én Sean Connery in Indiana Jones 4
31/05/2005: Indiana Jones 4 script wacht op goedkeuring
29/04/2005: Geruchten over Scarlett Johansson in Indiana Jones 4
05/12/2004: Pre-productie Indiana Jones 4 goed op dreef

***Related Sites***
Officiële Site: the indy experience.com
Imdb: Indiana Jones 4

2 Comments

 1. Agnus

  blij om hier weer filmberichtjes te zien !!

  Ik hoop dat het sabbatjaartje van Spielberg zijn vruchten zal afwerpen in 2007.

  Reply
 2. dave

  i’m back and so will be Indiana.
  😉

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *