Dallas regisseur Robert Luketic houdt het voor bekeken

De opnames van Dallas hadden eigenlijk in oktober moeten beginnen, maar dat zal nu wel uitgesteld worden. Regisseur Robert Luketic (Legally Blonde, Monster-In-Law) heeft onverwacht besloten op te stappen, omdat hij niet blij was met de cast van de remake van de jaren ’80 hitserie, met John Travolta als J.R. Ewing, Jennifer Lopez als Sue Ellen, Luke Wilson als Bobby en Shirley MacLaine als Miss Ellie. Met wie van deze castleden Luketic liever niet wil werken, is niet bekend gemaakt, maar ik zou al kunnen raden wie.

Waarom zou een regisseur van een set stappen omwille van een acteur met wie hij nog nooit heeft samengewerkt? Dab schieten er nog twee namen over: Luke Wilson (I doubt it) of Jennifer Lopez (!!!). Met die laatste heeft hij zelf een vreselijk slecht avontuur achter de rug met de flop Monster-in-Law (2005). Na het uitbreken van dit nieuws probeerde de pop-diva zich meteen in allerlei bochten te zwieren om maar niet bestempeld te worden als de kop van Jut en ze in een aantal interviews dat ze het heel jammer vond om niet opnieuw met Robert Luketic te werken.

In ieder geval blijkt dat regisseur Luketic weinig in de pap te brokkelen had wat betreft de cast, want de eerder genoemde acteurs waren allemaal door de producent uitgekozen. En zij bleken echter niet van plan om op de castvoorstellen van Luketic in te gaan, waarop de regisseur besloot de handdoek in de ring te gooien. Die nieuwe Hollywood trend waarbij acteurs worden gekozen en nadien een regisseur bij het project te betrekken staat mij niet echt gaan. Het zijn niet de producers die met die acteurs moeten werken, wel de regisseur. En als de film flopt is het zijn nek, en niet die van de producers.

Op dit moment wordt gezocht naar een nieuwe regisseur en die geniale regisseurs en behoeders van de goede smaak hebben al een eerste naam aan de fans bekend gemaakt: Dr. Dolittle regisseuse Betty Thomas. Een al even dwaze keuze als die van een regisseur zijn recht om acteurs te kiezen te ontnemen. De laatste film van Betty Thomas was de 70 miljoen dollar I Spy (2002). De film flopte gigantisch aan de box-office en werd helemaal niet gesmaakt door het publiek en de pers. Dit ziet er allemaal niet goed uit.

Update 6/04/2006: De Britse filmmaakster Gurinder Chadha zal volgens Amerikaanse media de bioscoopversie van Dallas regisseren. Aanvankelijk was de Australiër Robert Luketic aangetrokken als regisseur, maar hij zag ervan af omwille van, laten we zeggen, “artistieke redenen”. In meer directe termen: “hij wou naar alle waarschijnlijkheid niet meer werken met J-Lo.

Chadha (Bend it Like Beckham (2002)) werkt momenteel aan de verfilming van een andere Amerikaanse tv-serie; I Dream of Jeannie (2006). Hierin speelde Larry Hagman ooit een hoofdrol, net als in Dallas.

***Related Posts***
14/06/2007: Dallas in de prullenmand
17/11/2006: Dallas wordt een komedie
05/08/2006: J-Lo verlaat Dallas
03/07/2006: Geen Dallas voor Jessica Simpson
06/06/2006: Jennifer Garner haakt af omwille van J-Lo
16/03/2006: Dallas casting

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *