Inside Man nummer 1 aan de box-office

Spike Lee is terug. Na een reeks films die maar weinig om het lijf hadden, denk maar aan She Hate Me (2004), kwam het Amerikaanse publiek afgelopen weekend massaal op zijn heist-film Inside Man (2006) af. De film kwam op nummer 1 te staan aan de box-office met 29 miljoen dollar, gevolg door V for Vendetta (2006) die in zijn tweede week 12 miljoen dollar opbracht (totaal: 46 miljoen dollar)

Korte inhoud: Rechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madaline White (Jodie Foster) een effectenmakelaar met belangrijke connecties. Niets is wat het lijkt in dit kat-en-muisspel.

Na zijn hoofdrollen in Mo’ Better Blues, Malcolm X en He Got Game, is het misdaaddrama Inside Man de vierde keer dat acteur Denzel Washington samenwerkt met regisseur Spike Lee. De meeste critici omschrijven de film als een intelligent scenario, met scherpe dialogen en een geniaal plot met knappe acteerprestaties. De film krijgt zomaar eventjes 89% op Rotten tomatoes en dat wil ook wat zeggen. De film komt bij ons uit op 12 april 2006. Klik op de afbeelding voor de trailer.

Ook nieuw in de top tien de tiener slasher Stay Alive (2006). In de film ontdekt een groep tieners een verband tussen de dood van hun vriend en een macabere online videogame. De games is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een 17e eeuwse vrouw, die bekend stond als The Blood Countess (waarvan binnenkort een filmadaptatie zal gemaakt worden met Famke Janssen in de hoofdrol). Wie de game speelt en in het spel sterft, overlijd ook in het echt. Hier vinden jullie de trailer Stay Alive trailer.

***Related Posts***
03/11/2006: Inside Man sequel
17/04/2006: Inside Man review

3 Comments

 1. liesbeth lis...

  hoi ik heb de film al gezien ( holland) hij is echt te gek,
  en de muziek!!!!!! vooral waar de film mee start ,waan zinnig,

  Reply
 2. Babylon12

  de muziek is van ?

  Reply
 3. dave

  de score is van Terence Blanchard. Hij werkt veel voor Spike Lee.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *