American Gigolo 2: The Walker

Een onvergetelijke film die echt de jaren ’80 uitstraalt, qua muziek, qua shots, is zonder enige twijfel American Gigolo (1980). Volgens mij zelfs de beste film van Richard Gere. Neen, er is geen remake in de maak, wel een “onofficieel vervolg” met Woody Harrelson in de hoofdrol.

In 1980 schreef en regisseerde Paul Schrader American Gigolo. Het drama met Richard Gere in de hoofdrol als de duurst betaalde minnaar in Los Angeles, groeide uit tot een klassieker. Nu maakt Schrader zich klaar voor The Walker, met Woody Harrelson in de hoofdrol als gigolo. Eerder werden al Kristin Scott Thomas, Lauren Bacall, Willem Dafoe en Lily Tomlin gecast, maar de hoofdrol was nog niet ingevuld. Haast was echter geboden want de opnames voor The Walker beginnen volgende week in Engeland.

Volgens Schrader speelt Harrelson eigenlijk het karakter van Gere in American Gigolo, alleen is hij nu 50 jaar oud. Schrader zei in een interview op BBC over de nieuwe rol:

“Zijn kwaliteiten liggen nu meer op het sociale, dan op het seksuele vlak. Hij is nu een society man met veel vriendinnen en ook nog stiekem een vriendje. Het verhaal begint lichtvoetig, maar de kijker wordt al snel meegenomen naar de duistere kant van het verhaal en Woody’s karakter.”

Schrader denkt dat het een bijzondere ervaring voor Harrelson wordt om de rol te spelen, omdat hij volledig getransformeerd zal worden. Van zijn haar tot zijn kleding en zijn bewegingen, alles zal anders zijn aan Woody, voegde Schrader eraan toe. Wie van jullie heeft American Gigolo al gezien en wat vonden jullie ervan?

***Related Post***
05/07/2008: The Walker trailer

3 Comments

 1. agnus

  ik hate richard gere !

  Reply
 2. yusuf

  ik heb american gigolo al 1000 keer gezien en ik vind het nog altijd de beste film aller tijden met r.gere.ik doe alles om op hem te lijken. mooie kleren aan doen,speciaal mijn haar laten groeien,met een mooie wagen te rijden en ook nog wat andere talen leren.ik wil gewoon gelijk als hij worden in american gigolo.

  Reply
 3. (pv) [uzine]

  Eigenlijk was “Light sleeper” al een eerste vervolg. Eveneens gebaseerd op dezelfde elementen uit “Pickpocket”.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *