Jordana Brewster in Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

De The Texas Chainsaw Massacre (2003) remake was niet meteen een goede film, maar dat heb je wanneer je een bijzonder knappe cultfilm als Texas Chainsaw Massacre (1974) wil remaken. De originele Tobe Hooper film is in de laatste 30 jaar al tientallen keren gekopieerd geweest en de remake trok eigenlijk meer op een inhoudsloze kopie van een kopie. De fotografie van de remake door videoclip DOP Daniel Pearl was ook iets te mooi. Samen met de foute Calvin Klein cast was de film alles behalve angstaanjagend. Rob Zombie staat daarentegen met zijn The Devil’s Rejects (2005) iets dichter bij het werk van Hooper.

Toch zijn de producenten en studio’s slechts geïnteresseerd in één zaak: geld. Als de echte horrorfans het laten afweten, maar deze massaal worden vervangen door popcorn-vretende teenagers, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Integendeel, na de sequel is er altijd nog wel wat plaats voor een prequel, en zie hier Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006).

We hebben het uitzuig effect meegemaakt met Jaws en met de slasher films van Michael Myers (Halloween), Freddy Krueger (Nightmare on Elm Street) en Jason Voorhees (Friday the 13th). Trouwens die laatste heeft ook een nieuwe film op zich wachten: Friday the 13th Sequel (2007). Blijkbaar zijn de makers de tel kwijt (met deze film is dat de 12de in totaal met de serial killer Jason) en er volgt sowieso een speciale 13de, wat had je gedacht…


© New Line Cinema

De eerste foto’s van TCM: The Beginning zijn er al. Voor de trailer moeten we nog even wachten. De afbeeldingen laten in ieder geval vermoeden dat het opnieuw een popcorn-horrorfilm zal worden. Voor deze versie hebben ze tevens de zeer aantrekkelijke actrice, Jordana Brewster (The Fast and the Furious, D.E.B.S., The Faculty), kunnen strikken voor de rol van de onschuldige maagd die ten prooi zal vallen aan bloeddorstige terreur van de Leatherface in wording. Stukken beter dan Jessica Biel als je het mij vraagt. Jordana is geen grote actrice, maar ze is zo knap. Laat uzelf verleiden door haar charmes in de volgende afbeeldingen:

Korte inhoud: Voor hun vetrek naar Vietnam gaan twee vrienden, Eric (Matthew Bomer) en Dean (Taylor Handley) met hun vriendinnen Bailey (Diora Baird) en Chrissie (Jordana Brewster) op een laatste uitstap. Onderweg hebben ze autopech en doen ze beroep op de hulp van de lokale Sheriff Hoyt (opnieuw vertolkt door de charismatische R. Lee Ermey). Maar de sheriff brengt de jongeren naar een afgelegen huis waar een jonge would-be killer wordt opgevoed.

Deze film, alsook Friday the 13th sequel zal worden geregisseerd door Jonathan Liebesman die met Darkness Falls (2003) bewees dat hij als regisseur geen flauw benul heeft hoe je een ‘horror’ moet maken. Het belooft dus niet veel goeds, maar ik val nu eenmaal voor de charmes van Jordana en de rest van die prequel kan me gestolen worden.© New Line Cinema

6 Comments

 1. Marcus²

  k zou mij ook speciaal gaan verplaatsen voor Jordana. Weet je al wanneer deze film zal uitkomen?

  Reply
 2. Dave

  hi marcus,
  je zal dus wat geduld moeten uitoefenen.
  Jordana zit nog in een straight-to-videofilm, Annapolis.

  Reply
 3. karen

  Darkness Falls was zoooooo slecht … ik hoop dat die Liebesman ondertussen veel heeft bijgeleerd want anders wordt deze film ook een serieuze stinker, Jordana Brewster of niet 🙂

  Reply
 4. Babylon12

  en er gebeurt net hezelfde als in TCM ?? Jongeren hebben autopech en worden door de sheriff naar een afgelegen huis gebracht om geslacht te worden door zoonlief?

  Reply
 5. dave

  @Babylon: prequels zijn in die zin interessant, dat ze iets meer psychologisch van aard zijn en dus meestal iets beter onderbouwd. Maar dat is de theorie. In dit geval zal het in het beste geval een kopie zijn van de vorige remake, met dit verschil dat JORDANA BREWSTER meespeelt. De mooiste actrice die Hollywood begeesterd en dat sinds haar rolletje in The Faculty.

  Reply
 6. majestiek

  Wel, het was toch eigenlijk net wat ik ervan verwacht had; geen grote teleurstelling, maar ook zeker geen meesterlijke verfilming.

  Toch weet The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning zich op een aantal punten te onderscheiden van de rest van de TCM films. Zo is dit de enige film die niet begint met de legendarische inleidende tekst en voice- over. En daarnaast bevat deze film meer gore en ranzigheden dan in alle andere TCM films bij elkaar. ‘There shall be blood’ wordt hier ook als lijfregel genomen. Het was grappig dat dit nu net wel één van de positieve dingen van deze prequel is. Het is misschien teleurstellend dat de film totaal geen suspense of spanning bevat, maar aan de andere kant is een filmpje met alleen maar hak- en snijwerk best wel leuk. Wel weer jammer is het feit dat de slachtoffers (zowel de tieners als die motorlui) zo cliché en oninteressant als de pest waren.

  Ondanks het feit dat hun personages zo slecht waren, het acteerwerk viel me over het algemeen nog erg mee, en ja, Jordana Brewster is een knappe stoot, Dave. Ik heb me in ieder geval niet aan de tieners weten te storen. Maar het zijn toch de leden van de Hewitt familie die de show weten te stelen. Met name R. Lee Ermey is erg op dreef en speelt weer die heerlijke rotzak. Verder is ook Terrence Evans weer leuk als oom Monty. Maar goed, al met al was deze prequel verre van bijzonder en is zeker niet zo sterk als de TCM remake (laat staan de originele serie, met uitzondering van de vierde film), toch is het wat mij betreft een aardig filmpje geworden. Voorspelbaar en cliché, maar ook lekker bruut en ranzig.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *