Benicio Del Toro is The Wolfman

Universal is van plan een remake te maken van The Wolf man (1941), met niemand minder dan acteur Benicio Del Toro, die voor The Wolfman (2009) ook als producent zal actief zijn.

Wat mij vooral boeit aan dit project is dat hiermee scriptschrijver Andrew Kevin Walker opnieuw zijn pluim ter hand zal nemen om angstaanjagende scènes uit te schrijven. Andrew is vooral bekend voor zijn scenario’s van Brainscan (1994), Se7en (1995) en Sleepy Hollow (1999), maar ook voor zijn uncredited scènes in Fight Club, The Game en Event Horizon. Hij schreef ook het scenario voor Hideaway (1995) en 8MM (1995) maar deze films zijn bij mij nooit echt blijven kleven.

Wat er ook van mag zijn, Andrew heeft talent en we mogen van hem zeker een film verwachten met veel twists & turns. Samen met Benicio vormen ze al een stevig team voor een horrorfilm. Nu nog een adequate regisseur vinden…

De opnames beginnen begin volgend jaar, wanneer Del Toro klaar is met zijn Che Guevara biopic Guerilla. Het verhaal van The Wolfman volgt het klassieke verhaal van de weerwolf: een man komt na vele omzwervingen terug in het land waar hij geboren is, wordt gebeten door een weerwolf en verandert daarna langzaam maar zeker ook in een wolf. De nieuwe versie van de film zal zich afspelen in Victoriaans Engeland.

Update 06/02/2007: Mark Romanek (One Hour Photo) is door Universal aangetrokken om de regie te doen van de remake van The Wolfman uit 1941. In eerste instantie zou scriptschrijver Andrew Kevin Walker zijn regiedebuut met The Wolf Man maken, maar hij is om onduidelijke redenen afgehaakt. Op dit moment is de productie in voorbereiding, de opnames gaan in de herfst van start met Benicio Del Toro in de hoofdrol als The Wolf Man.

Del Toro is de laatste druk in de weer als producent van de films waarin hij speelt (zo produceert hij ook Guerilla, waarin hij Che Guevara speelt), dus is hij ook als producent verbonden aan The Wolf Man. De film speelt zich af in het Victoriaanse Engeland. Wanneer Larence Talbot (Del Toro) terug keert van een trip uit Amerika wordt hij gebeten door een weerwolf en verandert hij beetje per beetje in The Wolf Man.

***Related Posts***
22/10/2009: The Wolfman trailer
23/03/2008: The Wolfman pics
31/01/2008: The Wolfman voor Joe Johnston

3 Comments

 1. lord cms

  horst und ich sollen da auch sein!
  horst ist ein lange freaky geeky slungel und ich bin ein bischen viel korter aber ebenfiel geek und freak, da ich der Lord of the lords of darkness ben hé 🙂

  viel kinospass!

  Reply
 2. BlackMoon

  Dat is pas balen! Waarom laten ze gewoon niet Andrew Walker zijn ding doen. One Hour Photo zijn een behoorlijk saaie films in vergelijking met de scripts van Andrew.
  Ben uiteindelijk wel benieuwd naar de echte reden van zijn vertrek.

  Reply
 3. dave

  Romanek heeft talent en doet het misschien ietwat old school, maar weet wel hoe hij de spanning moet opbouwen en in dit genre film wil ik hem wel eens aan het werk zien.
  Andrew Kevin Walker is een talentvol scenario-schrijver, maar regie van een film vergt toch een totaal ander pakket aan vaardigheden. Het had een interessant experiment geweest, maar de meeste scenaristen die regisseur worden, leveren niet altijd knappe films op. Onlangs nog Ask the Dust besproken – een perfect voorbeeld daarvan.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *