Dallas in een nieuw kleedje

Naast de vele comic-book adaptaties en de politiek geladen onderwerpen worden ook heel wat adaptaties van tv-series uit de grond gestapt, denk maar aan The Dukes of Hazzard (2005), Serenity (2005), Mission Impossible III (2006), Starsky & Hutch (2005), Charlie’s Angels (2003), Magnum P.I. (2007), Miami Vice (2006), CHiP’s (2008), Bewitched (2005), The X-Files sequel (2007) en ik vergeet er waarschijnlijk nog een pak. Binnenkort mogen we ons verwachten aan een filmversie van de populaire televisieserie Dallas (2006). De serie “Dallas” werd tussen 1978 en 1991 in verschillende landen uitgezonden. Alles draaide er rond de familie Ewing, die haar fortuin maakt in de olie-industrie rond Dallas. Hordes trouwe kijkers volgden jarenlang de gemene J.R. (Larry Hagman), zijn sympathieke en knappe broertje Bobby (Patrick Duffy), de country-ster Lucy Ewing Cooper (Charlene Tilton), de familie patriarch John Ross ‘Jock’ Ewing (Jim Davies), de dochter Pamela Barnes Ewing (Victoria Principal), de half bezopen Sue Ellen (Linda Gray) en de moeder Miss Ellie Ewing (Barbara Bel Geddes).

De vraag die iedereen op zijn lippen ligt, de mijne niet meteen maar toch de fans van de serie…mijn boma en bompa, wie zullen deze Texanen vertolken? Langzamerhand druppelen de namen binnen van de acteurs die de overbekende rollen zullen spelen. Of eigenlijk beter gezegd: de overbekende acteurs en actrices die de overbekende personages zullen spelen, want de Australische regisseur Robert Luketic heeft een indrukwekkende rits topsterren weten te vangen!

John Travolta zal hoogstwaarschijnlijk de rol van familieschurk J.R. Ewing op zich nemen. Aannemelijk is dat Jennifer Lopez de mooie, aan alcoholverslaafde vrouw van J.R., Sue Ellen, zal spelen. Shirley MacLaine zal zo goed als zeker in de huid kruipen van Miss Elly Ewing, Marcia Cross wordt getipt voor de rol van Pamela en Bill Murray voor de rol van John Ross ‘Jock’ Ewing. En voor de vertolking van sympathieke good-guy Bobby Ewing is Luke Wilson gevraagd. En ja, Jessica Simpson is in de running voor de rol van Lucy, als Lindsay Lohan deze rol niet voor haar neus wegkaapt. Als de sterren inderdaad akkoord gaan, beginnen de opnames voor de film in oktober.

De serie eindigde tot afgrijzen van velen met een open einde. Zal de verfilming van ‘Dallas’ dan eindelijk antwoord kunnen geven op de vraag: “Wie heeft het gedaan?” Ik denk zelf dat het iets te maken heeft met een vliegtuig die is gecrasht op een verlaten eiland. Wat denken jullie?

2 Comments

  1. Jim

    Naar deze film kijk ik uit.

    Reply
  2. agnus

    daar zeg je zoiets.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *