The Hills Have Eyes herwerkt

The Hills Have Eyes (2006), de remake van Wes Craven’s The Hills Have Eyes (1977), die dan weer gebaseerd is op het werk van Tobe Hooper, is vrijdag te zien op het Bifff alsook regisseur Tobe Hooper (!). Een film die geprogrammeerd wordt om het grote publiek aan te trekken, maar die je eigenlijk beter op 12 juli ziet in de Belgische bioscopen. Als je toch naar het Festival trekt, kies je best films uit die waarschijnlijk nooit in onze zalen zullen verschijnen, en dat is gemakkelijk 80% van de programmatie.

De originele film is cultklassieker en de verwachtingen voor de remake, die Wes Craven zelf produceert, heeft hoge verwachtingen. De getalenteerde jonge filmmakers Alexandre Aja en Gregory Levasseur, het duo achter de recente horrorhit Haute Tension (2003), brengen dit huiveringwekkend verhaal naar de 21ste eeuw. Hun rauw en intens realisme en hun schokkende visuele stijl is een verheerlijking voor een hele nieuwe generatie filmfans.

Korte inhoud: De familie Carter trekt naar het Westen om de huwelijksverjaardag te vieren van vader Bob (Ted Levine) en moeder Ethel (Kathleen Quinlan). Als Bob besluit om een omweg te nemen, belanden ze middenin de woestijn, mijlenver van alles verwijderd. En ja hoor, hun voertuig laat het net op dat moment afweten. En wat blijkt, de dreiging komt blijkbaar niet alleen van de woestijn. De omringende heuvels zijn het huis van een stam genetisch gedeformeerde en onverzadigbaar hongerige kannibalen. Ze zijn het afschrikwekkende nageslacht van achtergebleven mijnwerkers uit de dagen dat radioactieve straling van atoomproeven de woestijn besmette. De Carters moeten nu vechten voor hun leven. Hun hoop om ooit nog de beschaving terug te zien, neemt schrikwekkend snel af. Paniek alom, hoe zou je zelf zijn…

© Dune Entertainment / 20th Century Fox Home Entertainment

Zelf vind ik de originele film nu niet meteen een goede horror en het pamflet over de gevolgen van Amerika’s jarenlange verwoestingdrift vond ik wat dunnetjes. Het is te zeggen dat ik hem op momenten zeer vervelend vond, en dat heb ik bijvoorbeeld niet met de 3 jaar oudere Texas Chainsaw Massacre (1974). En ook al is de trailer van de remake een van de betere horror-trailers van het moment, spreekt de film me niet meteen aan. Geen teenagers maar wel een familie die wordt afgeslacht, en naar alle waarschijnlijk gezuiverd van elke politieke context. Niets nieuws onder de zon.

***Related Horror Posts***
20/12/2006: The Hills Have Eyes 2
10/06/2006: TCM prequel trailer
19/03/2006: Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006) pics
18/03/2006: The Devil’s Rejects (2005) review
12/02/2006: Freddy vs Jason vs Michael Myers
07/02/2006: Horror scoort aan de box-office
10/10/2005: Horror Top 10
18/07/2005: De slasher film
03/11/2004: Alien vs. Predator
24/10/2004: TCM prequel in de maak
23/08/2004: Freddy vs Jason vs ASH

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *