Crash regisseur verfilmt Bush-kritiek

Paul Haggis, maker van de kersvers Oscarwinnaar Crash gaat naar alle waarschijnlijkheid Against All Enemies (2008) verfilmen, althans volgens de Hollywood Reporter. Dat is een boek van Richard A. Clarke, een voormalig adviseur van presidenten Reagan, de oude Bush, Clinton en George W. Bush, waarin een onthutsend beeld wordt geschetst van het veiligheidsbeleid van de V.S. Opvallend is vooral dat de Regan en de Bushjes het gevaar van Al Qaida stelselmatig hebben onderschat.

Het zal nog wel even duren voordat de film in de bioscopen draait: voorlopig werkt Haggis als schrijver en producent nog aan Death And Dishonor (2007), ook al zo’n politiek geladen drama, over een officier (Clint Eastwood) wiens zoon verdwijnt terwijl hij vanuit Baghdad onderweg is naar huis.

Het boek staat in Amerika al een tijdje in het middelpunt van de belangstelling omwille van de controversie rond het onthullende boek. Of het ook materiaal oplevert voor een drama is nog maar de vraag. Als ik zelf aan Bush denk, ga ik spontaan slapstick komediefilms zien.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *