Madonna zweert nooit meer te acteren

Popdiva Madonna (48) zweert dat ze nooit meer in een film zal spelen, aangezien ze vreest dat haar slechte acteerreputatie het imago van die film dan zal aantasten.

Ze zou gaan geloven dat wijsheid echt wel komt met de jaren. Ze heeft er wel 17 filmprojecten aan versleten om tot deze conclusie te komen. Uiteraard zit er soms een moment van opluchting in haar acteercarrière, met name één film, Evita (1996). En dan nog was deze film eigenlijk zwaar overroepen. Madonna bevestigde wel haar reputatie als de ultieme Razzie-queen met films als Swept Away (2002), The Next Best Thing (2000), Body of Evidence (2000) en Shanghai Surprise (1986). Maar in de meeste gevallen kan je het haar niet kwalijk nemen. Welke popster wil nu geen filmster worden? Laten we niet vergeten dat het in de eerste plaats de regisseur is die zijn acteurs zoekt en op de set naar best vermogen begeleidt. Als er met modder gesmeten moet worden, dan mogen de regisseurs ook niet gespaard blijven. Madonna verklaart:

“Welke film is nou succesvol als mensen vanaf de eerste seconde waarop de film wordt bekend gemaakt, beweren dat het een flop is? Films maken kost zoveel moeite. En om dat steeds weer te doen, met het vooruitzicht ’that I am going to get the shit kicked out of me’ – en daar houden ze van – ik bedoel, het heeft geen zin. Ik moet het maar laten gaan.”

Wel, om eerlijk te zijn, heeft dat er eigenlijk weinig mee te maken. Drie jaar geleden, toen bekend werd dat er een nieuwe piratenfilm in de maak was, dacht iedereen dat dit zwaar zou floppen. In de laatste 50 jaar was er immers geen enkele piratenfilm die de moeite was om naar huis te schrijven. Maar Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) werd een gigantisch kassucces. Filmacteurs krijgen soms ontzaglijke gages, maar in veel gevallen ‘valt of staat een film met de keuze van de acteurs en de kwaliteit van hun vertolkingen’.

Ook haar eigen man, Guy Ritchie, die na zijn Lock Stock en Snatch de ‘next-best-thing’ was, wou na Swept Away (foto) liever niet meer werken met Madonna voor Revolver (2005). Hoe dan ook, Revolver flopte en de toekomst ziet er niet rooskleurig uit voor de Ritchie. Maar hij is dan wel getrouwd met een wereldberoemde popdiva. Ook al is ze niet meer van de jongste (zie recente foto).

Toch heeft Madonna één rol van belang vertolkt in de musical Evita (1996). Persoonlijk vond ik haar niet onaardig in de comic-book verfilming Dick Tracy (1990) als de femme fatale Breathless Mahoney. Zijn er mensen die heimee hebben omwille van haar afscheid?

Ook Jessica Simpson zei recent nog dat ze het acteren de rug zou toekeren. In tegenstelling tot Madonna heeft Jessica nog maar 1 filmrol gehad in een waardeloze Dukes of Hazzard en zou de jonge zangeres misschien nog een tweede kans moeten krijgen in een iets respectabeler filmproject. Jess is momenteel verbonden aan Employee of the Month (2006) maar daarover is nog niet veel bekend.

***Related Posts***
01/12/2014: Madonna gaat nog eens topless in nieuwe fotoshoot
26/12/2006: Madonna wil een boksfilm regisseren
24/10/2004: Material Girl ge-remixed

2 Comments

  1. agnus

    ik vind dat ze er toch nog goed uitziet voor haar leeftijd. Maar ja, acteren is een ander paar mouwen. Dick Tracy vond ik eigenlijk nog best meevallen met een Madonna als Marilyn Monroe femme fatale. ggrrrr …

    Reply
  2. dave

    Al Pacino steelt er toch de show. Hij is trouwens het enige wat ik me nog van die film kan herinneren. Maar het was een beetje een Sin City avant la lettre. Moet ik trouwens nog maar eens herbekijken, als ik de film terug vind in mijn VHS collectie. De kwaliteit van die dingen is bijna ook niet meer om aan te zien…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *