Hostel is niet de openingsfilm op het Bifff

De echte filmfreaks zitten de komende twee weken op het Brussels Internationaal Filmfestival van de Fantastische Film, of kortweg Bifff, van 10 tot 25 maart 2006 in de Passage 44. Opmerkelijk is dat de openingsfilm van het festival vanavond niet Hostel (2006) is, maar wel An American Haunting (2005).© International Production Company

En dat is vreemd want de regisseur van Hostel, Eli Roth, had zelf gepleit om Hostel als openingsfilm in het Bifff te hebben. Maar de distributeurs beslisten daar enigszins anders over. God weet waarom? Maar Hostel is ondertussen wel te zien in de gewone zalen en doet het nog altijd bijzonder goed. Het goudhaantje koste 4.5 miljoen dollar om te maken en bracht al een slordige 47 miljoen op in de VS. Dit is geen film voor gevoelige kijkers. Het bloed druipt van het scherm af. Roth maakt hier een efficiënt en gruwelijk stukje cinema die jullie maag doet ineenkrimpen als je al tegen een stootje kan en die jullie de zaal doen uitrennen als je wat gevoeliger aangelegd bent. De film Saw (2004) is een komediefilm vergeleken met deze prent. Jullie zijn dus gewaarschuwd.

***Related Post***
11/03/2006: An American Haunting review
05/01/2006: Hostel, de sequel
28/10/2005: gruwelpraktijken in Hostel
13/07/2004: Cabin Fever review

2 Comments

  1. Babylon12

    vettig filmke die Hostel.

    Reply
  2. lisbeth

    wow… voor mij ook n stukje aub 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *