Was 9/11 een LEUGEN …?!

Ik was heel sceptisch ten opzichte van de vele complot-theorieën rond 9/11. Ik dacht een lange tijd dat het een opgezet spel was, en ik ben er nog niet helemaal uit of de aandalg een Al-Quida of een VS stempel draagt. Maar wanneer je een paar details uit het commissie-rapport en de foto’s zelf gaat onderzoeken, merk je dat bepaalde zaken niet kloppen en verre van logisch zijn. Ik denk dat er gegronde reden is om bepaalde zaken te onderzoeken of teminste om uitleg te krijgen. Hieronder vinden jullie een BBC documentaire van Dylan Avery, die alle feiten rond de gebeurtenissen van 9/11 eens op een rijtje zet en kritische vragen stelt. Het is niet mijn bedoeling om believers of non-believers te maken, maar wel om ons kritisch vermogen aan te spreken om dit te weerleggen of om verder te zoeken, te analyseren, vragen te stellen.

LOOSE CHANGE Documentaire
(Dylan Avery, 1u 22min)

Hoe dan ook moeten we sceptisch blijven en zelf een antwoord zoeken op verschillende vragen. Iets wat mij bijvoorbeeld reeds geruime tijd dwars zat was waarom er slechts +/- 3500 slachtoffers waren in een crash met twee wolkenkrabbers waarin ongeveer 50’000 mensen zaten. Bleek dat deze dag hoogst uitzonderlijk heel wat mensen niet in het gebouw aanwezig waren. Blijkbaar waren ook de dagen vóór de aanslag heel wat buitensporige beurstransacties waarvan de sporen enkel via een zware aanslag gewist konden worden. Maar deze documentaire roept nog heel wat meer vragen op rond de Twin Towers, het Pentagon en Flight 93. Schokkend op zijn minst en de moeite waard om even te bekijken.

Praat hierover met vrienden en kennissen. Analyseer de gegevens uit deze documentaire en controleer de rapporten. Wees grondig en stel vragen. Als hier enige grond van waarheid zit, dan is de tijd voor ons aangebroken om te ontwaken uit onze jarenlange winterslaap en deze gecontroleerde massamoord te veroordelen en de auteurs van deze terreur voor het gerecht te slepen, ook al zitten er vele in het Witte Huis.

***Related Sites***
www.letsroll911.org
www.prisonplanet.com
www.911proof.com
www.911blogger.com

***Related Films***
Martial Law 9/11: Rise of the Police State (2005)
911: The Road to Tyranny (2002)
In Plane Site (2004)
Martial Law
Loose Change – alternatieve downloads

***Related Posts***
14/09/2006: Nieuwe 9/11 film voor Oliver Stone
13/07/2006: United 93 review
18/05/2006: World Trade Center trailer
27/03/2006: Charlie Sheen twijfelt aan 9/11
13/02/2006: World Trade Center poster
07/01/2006: Flight 93, nog een 9/11 film
21/09/2005: Oliver Stone krijgt geen carte blanche voor 9/11 film
08/07/2005: Oliver Stone maakt 9/11 film

6 Comments

 1. Babylon12

  Als je de opinie van de Amerikanen wil bijsturen en een oorlog rechtvaardigen zouden een paar gecontroleerde vliegtuigaanslagen misschien wel het middel bij uitstek zijn. Ik ga straks het filmpje bekijken, maar ik heb daarover al veel gelezen. Wie zei ook al weer: “hoe groter de leugen hoe meer mensen erin geloven…?”

  Reply
 2. gregg

  was voor mij doorslaggevend. kijk naar t gat vergeleken met de afmetingen van t vliegtuig. Vooral dat er ook geen brokstukken waren is ook wel vreemd.

  Reply
 3. dave

  als je vertrekt vanuit een complot-theorie, waarom zou je in godsnaam twee vliegtuigen laten crashen in de twin towers, maar dat niet doen bij het pentagon. Ik zie niet meteen een reden. Ik denk dat er wel degelijk een vliegtuig tegen het gebouw is aangevlogen. Vraag blijft welk vliegtuig en door wie en waarom…
  In complot-theorie discussies worden vaak verschillende kleine toevallige details als bewijsmateriaal gebruikt om het complot te staven. Ik ben zeker dat wanneer je goed speurwerk levert je ook een gelijkaardig complot zou kunnen vinden bij de dood van prinses Diana of de landing op de maan.
  Toch ben ik blij deze docu te hebben gezien want nu kan ik die ganse affaire ook eens volgen vanuit een totaal andere invalshoek, en ik moet zeggen dat ik niet gerust in ben.

  Reply
 4. Sander

  CIA, FBI, NSA, en al die anderen, en dan nog al die anderen waar we nooit iets over zullen horen.
  Of die documentaire waar is of niet doet er niet veel toe: der zijn altijd dingen geweest waar we de waarheid niet van hebben geweten, en dat zal altijd zo blijven. Kben alleen blij dak al die 9/11 bs nooit serieus heb genomen.

  Reply
 5. agnus

  er zit inderdaad een reukje aan. Die lijst met zelfmoord-terroristen die plots levend opduiken is wel grappig.

  Reply
 6. Dave

  dat we nooit echt de waarheid zullen achterhalen. Maar ik vind die gehele complot affaire echt wel een schitterend concept voor een nieuwe Oliver Stone film. Hoewel, zijn 9/11 project, naar alle waarschijnlijkheid, daar niet zal over speculeren zoals in JFK. Hij had immers geen ‘carte blache’ gekregen om te vertellen wat hij wou. Ik vrees dat het enkel een soort ode zal zijn aan de AMERICAN FIREMAN HERO .

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *