Westerns met Tom Cruise en Brad Pitt

De cowboys zijn terug in. Na Brokeback Mountain, die zowat beslag legt op alle awards dit jaar, en de The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2006) film met Brad Pitt, komt er een bericht dat Tom Cruise zich klaar maakt voor 3:10 to Yuma (2007), wat een remake is van de versie uit 1957 met Glenn Ford in de hoofdrol.

Korte inhoud The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford: Een film over de legende Jesse James gezien vanuit het oogpunt van Robert Ford, die niet alleen grote bewondering voor de snelste schutter van het Wilde Westen had, maar zich ook bij zijn bende aansloot. Langzamerhand werd Ford jaloers en wilde hij de bende van Jesse James overnemen.

Korte inhoud 3:10 to Yuma: Dan Evans is een boer die gekweld wordt door droogte op zijn land. Zijn gezin verkeert in geldnood en hij kan een flinke premie verdienen wanneer hij Ben Wade, een beruchte outlaw, overlevert aan de autoriteiten. Maar Wade biedt hem meer.

Ik hou wel van een goede western dus kijk ik uit naar beide films. Brad Pitt en Tom Cruise zijn geen kleine garnalen en zij geven een zekere credibiliteit aan een filmproject. Pitt hebben we al eens als cowboy gezien in Legends of the Fall (1994). Voor Tom Cruise wordt het na zijn kleine cameo’tje in Young Guns (1988) en zijn rol in The Last Samurai (2003), zijn eerste echte cowboy-rol. Cruise kan dan wel gezien worden als een ettertje, hij is voor mij nog altijd een stuk dynamiet die meer dan vonken geeft op het witte doek.

De Jesse James film is geregisseerd door Andrew Dominik (Chopper). De Tom Cruise film zal waarschijnlijk geregisseerd worden door James Mangold (Walk The Line, Identity, Cop Land), een van de betere verhalenvertellers in Hollywood.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *