Nog meer Bourne films na de trilogie ?

Aangenomen werd dat de Robert Ludlum serie rond het karakter Jason Bourne naar een filmtrilogie vertaald zou worden. Daarmee zou The Bourne Ultimatum (2007), die op dit moment in productie is, het laatste hoofdstuk in de trilogie met Matt Damon in de hoofdrol als Jason Bourne worden. Maar onlangs zei producent Frank Marshall in een interview op MTV dat de Bourne films zo succesvol zijn – tot nu toe een opbrengst van meer dan $500 miljoen wereldwijd (zie ook Trilogies aan de kassa) – dat hij niet denkt dat The Bourne Ultimatum de laatste film in de serie zal zijn. Coming Soon schrijft het volgende:

Producent Marshall meent dat “Bourne op een bepaald moment moet ontdekken wie hij nu werkelijk is en daarbij denk ik aan vijf films.” Of die vijf films er daadwerkelijk komen hangt volgens Marshall volledig van Matt Damon af. De acteur maakte voor The Bourne Ultimatum al bekend dat hij de film alleen wilde maken als er nog iets aan de serie toe te voegen was en als het een ijzersterk script zou zijn. Marshall is van plan om vast een aantal schrijvers aan het werk te zetten, die moeten gaan bedenken hoe Bourne’s leven er na Ultimatum uit komt te zien.

Het karakter van Julia Stiles in de eerste twee Bourne films zal meer aandacht in The Bourne Ultimatum krijgen. Verwacht wordt dat ze een relatie met Bourne zal krijgen en ook Joan Allen zal terugkeren in deze derde Bourne film. Verder hebben twee nieuwe schurken het voorzien op Bourne in Ultimatum, waaronder een oude terrorist die hem in de handen van de KGB drijft.

Ik ben zelf een grote Jason Bourne fan. Het personage van Jason Bourne is veel boeiender geworden dan James Bond. Los van de slecht gefilmde gevechten in The Bourne Supremacy (2004), hadden de twee eerste films een geweldig plot, sterke karakters en zenuwslopende actie-scènes. Dus meer Bourne? Jazeker, veel meer.

***Related Posts***
25/07/2011: The Bourne Legacy zonder Jason Bourne
01/03/2009: The Bourne Ultimatum review
26/02/2008: Bourne 4 met Matt Damon en Paul Greengrass ?
01/04/2007: The Bourne Ultimatum van Paul Greengrass
15/03/2006: Greengrass regisseert The Bourne Ultimatum
20/02/2006: Nog meer Bourne films na de trilogie ?
16/03/2005: Matt Damon opnieuw in The Bourne Ultimatum
16/03/2005: The Bourne Supremacy review

1 Comment

  1. |sm|

    ik stem voor een trilogie!!
    laat ons hopen dat ze het daarbij houden! 3x een succes is al heel wat! meer van dat… daar geloof ik niet echt in…
    alhoewel potter het tegendeel aan het bewijzen is… maar dat zal wel een uitzondering zijn!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *