Oscarkandidaat biecht uit zijn verleden

Een oprecht interview of een promotiestunt? Oscarfavoriet Philip Seymour Hoffman heeft tijdens een interview bekend gemaakt dat hij grote problemen heeft gehad met drugs en alcohol. De acteur wordt gezien als één van de grote kanshebbers voor de Oscar voor beste hoofdrolspeler voor zijn rol in Capote (2005): de biopic over de legendarische auteur Truman Capote. Een mooi moment om alle lijken uit de kast te halen volgens Hoffman, want in een aflevering van het Amerikaanse televisieprogramma 60 minutes vertelt hij openhartig over zijn verleden dat getekend werd door drank en drugs misbruik.

Het begon volgens Hoffman allemaal nadat hij zijn studie drama aan de New York University had afgerond. Hoffman:

“Mijn leven draaide om drugs en alcohol. Welk type drugs ik ook maar te pakken kon krijgen, ik nam het, want ik vond het allemaal lekker. Daarna begon ik te panieken, want ik was bang dat ik het allemaal niet zou overleven.”

Toen Hoffman 22 jaar oud was besloot hij naar een afkickkliniek te gaan en tot op de dag van vandaag is hij er verschrikkelijk blij om dat hij dat gedaan heeft. Hoffman:

“Ik ben blij dat ik pas bekend ben geworden nadat ik afgekickte. Als ik nu al die 19 jarige mooie acteurs en actrices zie die ineens rijk en beroemd zijn, dan denk ik: ik zou uiterst dood zijn.”

Toch weer een beetje typisch dat hij met dit nieuws uitpakt zo net tijdens oscar-verkiezing periode. Maar ja, het is een ceremonie die zich 1 maal per jaar afspeelt en als acteur maak je niet elk jaar mee bij de 5 genomineerden van de categorie Beste Acteur te staan. Het is dus altijd wel een beetje elleboogwerk om in de kijker te staan. Munich heeft in tegenstelling tot de andere producties promotioneel gezwegen. Volgens de logica van het spel zou de film dan ook weinig kans moeten maken, gezien het niet echt als een “outsider” kan omschreven worden. Binnenkort krijgen we daarop een antwoord.

1 Comment

  1. |sm|

    ik heb meneer hoffman altijd al een vetzakske gevonden (niet letterlijk), maar dat zal ook wel aan de rollen liggen die hij moet spelen! maar toch!!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *