Gary Oldman in Zodiac én de 5de Harry Potter film

Gary Oldman zal dan toch terugkeren in het vijfde deel van de Harry Potter-filmreeks: Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007). Eerder gonsden er geruchten dat een rol van Sirius Black in de nieuwe Harry Potterfilm aan de neus van de Britse acteur zou voorbij zou gaan.

In het begin van deze maand was hij namelijk nog niet benaderd door de filmmakers, terwijl de opnames van de film al van start zijn gegaan. Maar de Amerikaanse website Hollywood Reporter maakte dinsdag bekend dat de acteur zijn rol als peetvader van Harry toch nog zal mogen vertolken.

Oldman speelt de rol van Sirius Black al vanaf de derde Harry Potter-film: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004). Ook in de vierde film Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) speelde hij mee, weliswaar een paar seconden: hij mocht heel eventjes zijn hoofd door een vuur steken om met Harry te kunnen kletsen. Maar als de vijfde Harry Potterfilm de verhaallijn van de film een beetje zal volgen, dan zal Oldman deze keer genoeg te doen krijgen. Hij is namelijk een lid van de Orde van de Feniks en zal samen met Harry dapper de strijd aan gaan met de superslechte Voldemort.

Maar daar ligt Gary Oldman zelf niet echt wakker van, al wordt hij er royaal voor vergoed. Oldman zal binnenkort te zien zijn in een meer verdienstelijke rol in de independent film Blackwoods (2006). Maar een beetje filmkenner kijkt nu al uit naar de nieuwe David Fincher film Zodiac (2006), waarin Gary Oldman samen met Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Chloë Sevigny en Jake Gyllenhaal de bekende gezichten zijn op de castinglijst.

Vier jaar na Panic Room is Zodiac de comeback van Fincher naar het witte doek. Fincher gooit zich na Seven meteen ook weer in de thematiek van de seriemoordenaar, want hij regisseert het verhaal van de Zodiac-Killer, die in de jaren zeventig San Fransisco onveilig maakte en nooit door de politie ingerekend kon worden.

***Related Posts***
28/04/2011: Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 trailer
15/04/2011: Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 review
13/03/2010: Harry Potter and the Order of the Phoenix review
01/12/2010: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 – The Videogame
07/10/2010: Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 trailer
16/07/2009: Harry Potter and the Half-Blood Prince review
11/10/2008: Twilight vervangt Harry Potter
18/08/2008: Aasgieren bij Warner Bros laten Harry Potter fans wachten
13/03/2008: Harry Potter and the Half Blood Prince teaser
08/05/2007: Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
26/10/2006: Harry Potter is een Star Wars rip-off !
16/09/2005: Eerste beelden Harry Potter and the Goblet of Fire
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

3 Comments

 1. karen

  Sirius Black speelt een belangrijke rol in boek 5 dus ik vind het niet meer dan normaal dat Gary Oldman in The Order of the Phoenix zal meespelen. Hoewel je met die filmbonzen natuurlijk nooit weet, maar gelukkig zijn ze nog tot inkeer gekomen. Trouwens Voldemort is met een t en eigenlijk mag je die naam niet zeggen 🙂
  Zodiac is een film waar ik ook al een tijdje naar uitkijk, David Fincher zal er wel weer iets zeer aardigs van maken.

  Reply
 2. dave

  voor de eindredactie 🙂 men mag zijn naam niet ‘zeggen’ maar ik heb zijn naam ook enkel maar ‘geschreven’ 😉 …en dan nog fout ook :-/
  Ik voel zowiezo een vloek op mij afkomen.
  :-s

  Reply
 3. Marcus²

  zou Gary Oldman dan de serialkiller spelen in Zodiac ??? of misschien Jake Gyllenhaal. Die had in Donnie Darko ook zo’n psychokiller-kop.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *