Slither, nieuwe cult-horror ?

Het horror-genre is bezig met een revival. En dat is allemaal te danken aan een paar geniale regisseurs die eens iets anders proberen met het genre. Ze kennen de conventies, maar schudden deze volledig door elkaar. Onder de genieën vind je Eli Roth (Hostel, Cabin Fever), Rob Zombie (The Devil’s Rejects) en nu ook James Gunn met zijn horrorfestijn Slither (2006). Ik had het in een vorige post al gehad over de film. Hier is dan nu de officiële trailer.

Films voor de echte horrorfans gemaakt door freaks die het genre meer dat wie dan ook beheersen en niet te verleiden zijn door klassieke en goedkope remakes voor de poen, zoals een Rupert Wainwright (The Fog). Als je de trailer bekijkt weet je meteen dat James Gunn tot de dun gezaaide kring van de talentvolle horror-regisseurs behoort. Slither is een film waarbij je eens goed door het bloed en het slijm kunt rollen.

Gunn had al bewezen dat hij goed overweg kon met de pen. Zo maakte hij oa. een geslaagde update van Dawn of the Dead (2004). Maar als regisseur heeft hij ook geen schrik om plezier te beleven met het genre. Hij maakt tevens heel wat knipoogjes naar de Troma films. Het is geen plagiaat van oude horrorfilms, wel een soort ode aan die belangrijke horrorfilms waarmee we zijn opgegroeid.

Korte inhoud: Een meteoor boort zich in de grond nabij het kleine stadje Wheelsy. Grant Grant (Michael Rooker), die iets te diep in het glas heeft gekeken in de plaatselijke kroeg nadat zijn vrouw Starla (Elizabeth Banks) hem de laan heeft in gestuurd omdat ze zijn seksuele avances beu was, ontdekt de meteoor. Het brokstuk breekt open en er boort zich ‘iets’ in het lichaam van Grant. Zijn lichaam begint meteen te transformeren en hij krijgt een onweerstaanbare honger in vlees. Hoe groter de honger hoe meer zijn lichaam begint te veranderen. Eenmaal hij zich bewust is van zijn nieuwe taak verspreidt hij zijn zaad en verandert de rest van de stad in vleeshongerige zombies. Ondertussen zit hij ook Starla op de hielen , maar zij wordt beschermd door sheriff Bill Pardy (gespeeld door Serenity acteur Nathan Fillion). De strijd tegen de buitenaardse zombies, die het stadje willen inpalmen, is begonnen.

Verwacht je dus aan een horror – komedie film met hilarische dialogen en (letterlijk) slijmerige scènes. Een moeilijke taak om de twee genres bij elkaar te brengen maar zo te zien weet Gunn van aanpakken. De visuele effecten in de film zien er bijster goed uit. Het is moeilijk uit te maken wat make-up of props zijn en wat CGI is. En dat is altijd een goed voorteken.

Net zoals ik Cabin Fever bij zijn release al had aangekondigd als cult, zie ik ook in Slither een nieuwe cultklassieker ontstaan. Ja, het is de film bij uitstek om met je nieuwe vriendin naar de bioscoop te gaan. Trust me. Voor de fans van John Carpenter, jullie gaan een leuke film tegemoet. De fans van Rob Schneider blijven best ver weg van dit horror-materiaal. Ik hoop in ieder geval een gigantische box-office score, zodat de studio’s eindelijk ook nog eens de kans geven aan “echte” regisseurs en aan de “echte” horror. De film heeft nog geen distributeur bij ons, maar dat zal er binnenkort wel komen…hoop ik.

***Related Posts***
15/10/2006: Slither review ***
09/04/2006: Waarop flopt Slither ?

5 Comments

 1. Arne Keustermans

  Ik kijk ook reikhalzend uit naar deze film. Waarschijnlijk zullen we wel weer even moeten wachten eer wij hem in de cinema krijgen.
  Echt goeie horrorfilms zijn maar dun gezaaid tegenwoordig, het zal nog eens goed doen echt te kunnen griezelen.

 2. Leen

  Ik ben verkocht… draait ie al?

 3. dave

  de film heeft bij ons nog geen release gekregen, maar dat zal hopelijk veranderen.

 4. alessandra

  lekker veel slijm en kleine glibberige beestjes. Maar ik kijk eigenlijk voornamelijk uit naar Nathan Fillion. Knap snoetje!!!

 5. moldon

  niet kijken tenzij je zin hebt in een avondje griezelen ik anders wel hahahahahahahahahahaah

Comments are closed.