The New World, de meningen zijn verdeeld

De meningen zijn sterk verdeeld over de nieuwe Terrence Malick film, The New World (2005). Hij vertelt er het klassieke verhaal over de legende van de Engelse soldaat John Smith die in 1607 vriendschap sluit met de inheemse opperhoofddochter Pocahontas.

Korte inhoud: In de lente van 1607 arriveren drie Engelse schepen aan de kust van Amerika, de nieuwe wereld. Aan boord van een van de schepen wordt de opstandige soldaat John Smith (Colin Farrell) vastgehouden, die de doodstraf wacht zodra ze aan land komen. Maar kapitein Newport (Christopher Plummer) bevrijdt John, omdat hij weet dat ze alle mannen kunnen gebruiken in de onbekende wildernis. De kolonisten hebben al meteen moeite om zichzelf te redden in dit gebied waarover de machtige Powhatan regeert. John Smith zoekt hulp bij de lokale bevolking en leert zo Pocahontas kennen, de spontane dochter van Powhatan. De twee bouwen een band op die uiteindelijk de basis zal zijn van een van de meest duurzame Amerikaanse legendes uit de afgelopen 400 jaar. Ziehier de trailer van de film.

Malick is geen regisseur zoals de anderen. Hij steekt bijzonder veel tijd in de voorbereiding van zijn filmprojecten en maakt slechts om de zoveel jaar een film die meestal niet onopgemerkt voorbij gaat. Malick maakte zijn debuut met de opmerkelijke misdaadfilm Badlands (1973) met Martin Sheen en Sissy Spacek in de hoofdrol. Daarna het drama Days of Heaven (1978) met Richard Gere en een van mijn favoriete oorlogsfilms The Thin Red Line (1998). The New World is pas zijn vierde speelfilm. De reviews op Rotten Tomatoes geven de film gemiddeld 58% wat niet meteen spontane feestvreugde oproept, maar laat je niet leiden door de negatieve commentaren en ga de film bekijken.

“Terence Malik brings us a fresh look at “The New World” in a beautiful but overly long picture.”
Linda Cook, QUAD CITY TIMES (DAVENPORT, IA)

“The lack of sharply defined plot or characters will probably annoy mainstream filmgoers, but anyone looking for a thing of beauty will adore this.”
Rich Cline, SHADOWS ON THE WALL

“Word has it that director Malick pulled the film from distribution right after Christmas in order to cut it down by 17 minutes. If only he had cut out the other 133 as well.”
Kevin Carr, 7M PICTURES

“This is a willfully noncommercial film, a two-hour-plus tone poem on this country’s origins and original sin. As such it is often uplifting and occasionally exasperating. But it’s unlike anything else you’ve seen.”
Robert W. Butler, KANSAS CITY STAR

“Malick makes up his own cinematic language as he goes along — a drifting, painterly eye-of-God perspective that discards boring narrative conventions. Savor this one, folks.”
Sean Burns, PHILADELPHIA WEEKLY

“Watching The New World is like watching a snail cross an eight-lane highway.”
Paul Clinton (CNN.com), CNN.COM

“He [Terrence Malick] is a visionary, and this story requires one.”
Roger Ebert, CHICAGO SUN-TIMES

***Related Post***
22/12/2005The New World moet inkorten

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *