Final Destination 3

De eerste Final Destination had een origineel uitgangspunt. Jongeren konden nog net aan de dood ontsnappen maar “het noodlot” zou hen op de hielen zitten. Kan je de dood te slim af zijn? Materiaal genoeg voor een sequel en nu zelfs een trilogie. Binnenkort mogen we ons dus verwachten aan Final Destination 3 (2006) en deze keer ontkomen ze net aan de dood door niet in het karretje te stappen van de achtbaan.

final destination,final destination 3,james wong,trilogie

Auteur en regisseur van de eerste Final Destination, James Wong, zal opnieuw achter de camera kruipen voor het derde deel.

Korte inhoud: Wendy (Mary Elizabeth Winstead) is met een groep schoolvrienden in een pretpark wanneer er zich in haar hoofd plotseling een vreselijke achtbaancrash afspeelt. Ze besluit toch met haar vrienden in de attractie te stappen, maar net voordat de rit van start gaat raakt ze alsnog in paniek. Samen met een paar vrienden stapt ze uit de karretjes, waarna voor haar ogen haar vreselijke visioen werkelijkheid wordt: de supersnelle achtbaan crasht op gruwelijke wijze met daarin nog een aantal vrienden, waaronder haar eigen vriendje Jason. Veel tijd om deze aangrijpende gebeurtenis te verwerken heeft ze echter niet. Al snel blijkt dat de vrienden die ze wist te redden één voor één de dood vinden. Samen met Kevin (Ryan Merriman), één van de overlevenden, begint ze een race tegen de klok om deze kettingreactie van dubieuze dodelijk “ongelukken” voor te zijn. Bekijk hier de trailer van de film.

Toch wel vreemd dat die films “FINAL” Destination heten. Er lijkt maar geen einde aan te komen met al die sequels die trouwens niet veel moeite doen om net zoals Scream origineel uit de hoek te komen. FD 3 is het soort films die met een zuiver voorspelbaar plot zijn publiek wil behagen met “coole accidentjes”. Toch hebben de makers het einde van de film mogen reshooten omdat het testpubliek er niet tevreden mee was. Wat mij betreft straight-to-DVD, maar er is wel degelijk een publiek voor dergelijke sequel nonsense. Laten we niet vergeten dat horror hoog scoort in de VS. De film komt bij ons uit op 22 maart 2006.

4 Comments

 1. Kevin

  Het is niet omdat het een sequel is dat de film slecht is. Ik heb veel goede reacties gehoord en ga deze zeker kijken! Mijn reactie komt door deze woorden: Toch hebben de makers het einde van de film mogen reshooten omdat het testpubliek er niet tevreden mee was. Wat mij betreft straight-to-DVD, maar er is wel degelijk een publiek voor dergelijke sequel nonsense.

  Reply
 2. dave

  Zoals ik zei, er zijn altijd mensen die dergelijke voorspelbare nonsense wel lusten. Ik spaar mijn euro’s liever aan betere films. En trouwens, ik heb niet gezegd dat alle sequels slechts zijn. Ik heb wel gezegd dat Final Destination 3 de kwaliteit uitstraalt van een straight-to-DVD film.
  Trouwens, ik zie net dat Rotten Tomatoes de film een 41% quoteert, of met andere woorden: “DIK GEBUISD”. Dit om toch even uw “goede reacties” te weerleggen.

  Reply
 3. shauni

  ik vind final destination 3 echt een goeie film en een enge ook wel een beetje maar da mag van mijn pa mag ik die nie zien maar heb hem dan toch wel al gezien hij vind da da nog nie voor mij is sowat kwor 14 das toch wel oud genoeg om naar zon filmen te kijken zeker precies of ge zijt een klein kind

  Reply
 4. Mich

  de tweede is en blijft de beste
  deze zuigt

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *