Basic Instinct 2 van ‘NC -17’ naar ‘R’ rated

Was ik een studio-executive geweest en had ik onder invloed van pillen, drank en seksuele avances ingestemd op een sequel van Basic Instinct, dan had ik waarschijnlijk geopperd om bloot en seks in geen geval te schuwen. Wat is anders het nut? We gaan toch niet terugkeren naar de tijd van de soft-erotiek met Zalman King en zijn Red Shoes Diaries? Basic Instinct (1992) dankt zijn populariteit door de ranzigheid van bepaalde scènes met Sharon Stone als de vamp Catherine Tremell en het schandaal sfeertje eromheen. Een sequel mag daar geen uitzondering op maken en zou in principe zelfs een stapje verder kunnen gaan.

Het is dan ook vreemd dat een filmstudio speciaal de film laat hermonteren naar een ‘R’ rated film (kinderen onder de 17 zijn toegelaten in gezelschap van ouders), nadat het eerder een NC-17 (kinderen onder de 17 zijn niet toegelaten) kreeg. Imdb schrijft het volgende:© Metro-Goldwyn-Mayer

Basic Instinct 2 (2006), which sees Sharon Stone reprising her role as novelist Catherine Trammell, was originally hit with an NC-17 rating, meaning 17s and over could see it unaccompanied by an adult. But the movie has since been edited by director Michael Caton-Jones and editor John Scott to allow for a younger audience. A Sony spokesman tells the New York Daily News, “It is a hard R. It’s a graphic psychological thriller. The official MPAA designation is, ‘Strong sexuality, nudity, violence, language and some drug content.”

Schreeuw het maar van de daken dat het toch “hard” zal zijn …wie weet, misschien huur ik de film ooit nog wel eens op DVD. Ik wil wedden dat nadat de film is uitgebracht er geruchten zullen opduiken dat de “echte” hete scènes zullen verschijnen op de speciale Director’s Cut DVD. Alles voor een goede promotie. Helaas wil Sharon Stone ondertussen niet veel meer weten van de film. Naar het schijnt zou Sharon Stone een aantal scènes willen reshooten waarin haar rimpels iets te present waren. Van reshooten was uiteraard geen sprake en Sharon zou dan ook haar verdere medewerking aan de promotie van de film stopzetten. Roddel of feit? Dit zal duidelijk worden op ‘nog’ een andere speciale DVD-editie van Basic Instinct 2: the gossip.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *