Orkaan Katrina verfilmd

Niet dat leedvermaak het betere vermaak is, maar als dit leed verfilmd wordt door een geniale regisseur dan heb ik er alle vertrouwen in. Volgens FilmGuardian zet de Chinese cineast Wong Kar-Wai (Happy Together, In the Mood for Love) alles in het werk om een film te maken over de orkaan Katrina, die in New Orleans een chaos veroorzaakte.

De film zal voornamelijk het leed in beeld brengen, dat door de orkaan is veroorzaakt en zal dus geen rampenfilm worden à la Emmerich.

Anders dan verwacht, wordt de film voor het grootste deel gedraaid in New York, omdat de schade in New Orleans nog te groot. Regisseur Wong (47) krijgt voor de film een budget van 42 miljoen euro en de hoofdrol wordt gespeeld door Adrien Brody (The Pianist, King Kong), en daar heb je meteen ook een geniale acteur. Hij heeft zijn samenwerking met Wong nog bevestigd maar zal dit doen nadat hij het script van de film heeft gelezen. Het magazine CHUD schrijft het volgende:

Wong wanted to shoot the film in New Orleans, and went so far as to scout locations, but decided that the damage is still too severe, so he’ll be filming in New York City. He wants Adrian Brody to star, but the emaciated thespian won’t sign on until he sees a completed script – something he had no qualms about before King Kong, which didn’t have a finished script until well into shooting.

I imagine that the film will focus on at least one bittersweet love story, in typical Wong fashion. It will probably be competing with a Spike Lee project about the hurricane – if Spike can get the investors together. Of course I imagine that Wong had an easier time rustling up his 50 million dollar budget than Spike will, since I doubt Wong is going to be spending any time showing how the US government blew up the levees.

Katrina ontstond op 24 augustus 2005 en kwam aan land bij Miami (Florida) als een orkaan van categorie, verzwakte, maar zwol boven het warme water in de Golf van Mexico veel sneller dan verwacht weer aan tot een orkaan van categorie 5.De orkaan verwoestte in augustus en september 2005 vooral grote delen van de staat Louisiana. Meer dan 1300 mensen kwamen om het leven als gevolg van de overstromingen die door Katrina werden veroorzaakt.

***Related Disaster Movie Posts***
13/02/2006: World Trade Center poster
14/01/2006: Poseidon remake
07/01/2006: Flight 93, nog een 9/11 film
21/09/2005: Oliver Stone krijgt geen carte blanche voor 9/11
10/08/2005: Tsunami film
08/07/2005: Oliver Stone maakt 9/11 film

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *