Quentin Tarantino & Robert Rodriguez maken het tweeluik Grindhouse

Dark Horizons meldt dat Quentin Tarantino en Robert Rodriguez beginnen productie van Grindhouse (2006), die bestaat uit twee exploitatiefilms van 60 minuten. De twee hebben elkaar gevonden op de set van Desperado en later From Dusk Till Dawn.

Eerder maakten Tarantino en Rodriguez al het vierluik Four Rooms (1995), nu beginnen ze de komende weken aan het tweeluik Grind House. Rodriguez’s 60 minuten lange deel Planet Terror zal een zombiefilm worden, terwijl Tarantino’s deel Death Proof een stevige slasher wordt. Over de cast van beide films is nog weinig bekend, wel is duidelijk dat de oude bekende Danny Trejo een rol zal vertolken. Wel hebben de filmmakers laten weten beide films in de jaren ’70 exploitation stijl te zullen maken, die van grote invloed waren op het latere werk van beide regisseurs.

Ook hebben Tarantino en Rodriguez plannen voor de pauze die er tussen beide films zal zitten. Op dit moment zijn ze druk met het bedenken van concepten voor neptrailers en advertenties, die in de pauze te zien zullen zijn. Zo wil Tarantino een neptrailer maken voor een sexploitation film getiteld Cowgirls in Sweden. Ook zijn er al ideeën voor neptrailers voor een blaxploitation film en een kung fu film.

***Related Posts***
29/05/2007: Death Proof filmbespreking
14/04/2007: Heeft Quentin Tarantino het Grindhouse-concept gestolen?
11/08/2006: Grind House posters
27/05/2006: Tarantino en de Weinsteins maken brug met Azië

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *