Roland Emmerich terug naar 10’000 B.C.

We mogen ons binnenkort verwachten aan een spektakelfilm die zich zal afspelen 10’000 jaar voor Christus, en draagt de toepasselijke titel 10’000 B.C. (2008). De film zal geregisseerd worden door de Duitste box-office kanon Roland Emmerich (The Day After Tomorrow, Godzilla, Independence Day, Stargate, The Patriot) en geproduceerd door Michael Wimer.

Verrassend aan dit verhaal is dat Warner Bros dit project heeft weggekaapt voor de neus van Sony, die eigenlijk wat twijfels had en het project opzij had geschoven. Maar om er zeker van te zijn dat Sony niet van gedacht zou veranderen heeft Emmerich nu een contract van WB gekregen voor de verfilming van het prehistorische avontuur. Warner zal het project spijzen met 100 miljoen dollar. Door deze agressieve aanwinst zal Warner Bros voor het eerst met Emmerich samenwerken. Eerder ontwikkelde Warner Bros al The Day After Tomorrow met Emmerich, maar lieten dat project, tot hun spijt, uiteindelijk toch schieten. Nu gaan ze deze fout niet meer begaan.

Korte inhoud: 10,000 BC volgt een 21 jarige prehistorische man die met zijn primitieve stam probeert te overleven. Belangrijk daarbij is de jaarlijkse migratie van een kudde mammoeten door het leefgebied van de stam, want het vangen van één mammoet levert niet alleen status. Maar ook een heleboel voedsel op.

Ik ben zelf geen grote fan van Emmerich, maar in tegenstelling tot een aantal andere Duitse fenomenen kan hij wel degelijk een verhaal vertellen en de massa 2 uur lang entertainen. Uiteraard heeft hij ook altijd wel genoeg geld om op te doen aan tal van visuele effecten en massa-scènes. Emmerich, beter bekend voor zijn rampenfilms, is niet bang om het onmogelijke visueel uit te werken. Godzilla mag dan wel in verhaal-technisch opzicht een mislukking zijn, velen zullen zich nog wel de beelden herinneren. Alsook die van Independence Day (1996) en één van zijn betere films The Day After Tomorrow (2004). Ik zie hem nog binnenkort het verhaal van De Ark van Noah verfilmen, hopelijk met iets meer maturiteit dan Bruce Almighty (2007). De opnames van 10’000 BC zullen dit voorjaar in Zuid Afrika beginnen. Op 12 maart 2008 zou de film in onze zalen moeten draaien.

***Related Posts***
12/03/2008: Nieuwe 10’000 BC oerslecht !
08/02/2008: Nieuwe 10’000 BC posters
16/10/2007: 10,000 B.C van Roland Emmerich pakt groots uit

5 Comments

 1. GILIOK

  HALLO
  ALTIJD FIJN OM LEZEN
  GROETJES
  GILIOK

  Reply
 2. Arne Keustermans

  Vond The Day After Tomorrow toch niet echt denderend. Je maakt geen film puur rond de speciale effecten. En dat was uiteindelijk wat de film had. Het menselijke aspect ontbrak compleet en het idee van de film was nogal “farfetched” om mee te beginnen.
  Ik heb het niet zo voor films die ik tot de minuut kan voorspellen en die het enkel moeten hebben van hun effecten…
  Stargate blijft voor mij zijn beste film, ID4 was zeer vermakelijk, The Patriot wilde ik niet zien en The Day After heb ik enkel gaan bekijken omdat er niks anders draaide…

  Hopelijk steekt er wat tijd in het verhaal van de prehistorische man en gaat niet alle aandacht naar een gevecht met een cgi mammoet.

  Reply
 3. dave

  Ik ben ook geen grote Emmerich fan maar voor een dergelijke film heb je een gewichtig cineast nodig, zoals een Michael Bay, een Spielberg of een Emmerich. Ik verwacht niet dat WB een soort 2001-achtige film in gedachten heeft. Wel een mainstream popcorn “Jurassic Park goes Prehistoric” versie. Het zou me niet verwonderen dat Engels er de voertaal zal zijn : )))

  Reply
 4. Ghijzelings steven

  onlangs de trailer gezien op apple movie trailer
  zag zeer goed uit .veel actie maar ik denk wel weinig verhaal net als bij 300 .

  Reply
 5. your biatch

  je bent een mislukkeling, kijk maar op je persoonlijke blog… Arne, je bent en zal altijd een faler blijven in de ogen van je moeder… twat…

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *