Magnum P.I. op het witte doek

Het 5de seizoen van ”24” loopt in de States op volle toeren en sleurt enorm veel kijkers voor de buis. Series winnen met de dag aan populariteit, en dus wil de filmindustrie daar ook wel een graantje van meepikken. Zo is er binnenkort een film van Miami Vice, een nieuwe Starsky & Hutch, een sequel van The X-Files en een CHiP’s film. Nu blijkt dat de populaire jaren ’80 tv-serie “Magnum P.I.” (pic) in productie gaat. Dark Horizons schrijft het volgende.

Rawson Marshall Thurber (Dodgeball) has signed on to write and direct the big-screen adaptation of “Magnum P.I.” for Universal Pictures. Brian Grazer will produce the feature.

The series made Tom Selleck (60) a star, though no word as to whether he’ll have any involvement in the film. Mike McCullers’s 2003 draft for the film looks to have been scrapped.

De tv-serie Magnum P.I. liep van 1980 tot 1988 en maakte van Tom Selleck een wereldster, hoewel de acteur voor de serie wel de rol van Indiana Jones in Raiders of the Lost Ark van Steven Spielberg moest laten schieten, iets wat hem zijn levenlang zal achtervolgen.

Selleck speelde Thomas Magnum, een privé-detective, ingehuurd door de rijke auteur en playboy Robin Masters om zijn landgoed op Hawaii in de gaten te houden. Daarbij had hij tot zijn beschikking het gasthuis op het erfgoed en een glansrode Ferrari.

Ook al heb ik mijn twijfels in de keuze van de regisseur, de producer, Brian Grazer, is een top-producent van het niveau van Bruckheimer. Deze productie is dus in dat opzicht in goede handen. Komt Selleck terug? Ik verwacht het eerlijk gezegd niet, tenminste als ze een film willen maken die dicht aanleunt bij het verhaalconcept van de playboy detective. Maar alle fans willen hem wel degelijk terugzien, al was het maar in een andere rol. Maar of Selleck daarmee zal instemmen, is een ander paar mouwen. Het is toch al een tijdje geleden dat hij een serieus filmbod heeft gekregen, dus ik in zijn plaats zou het zeker overwegen. Ik zou het wel leuk vinden moest hij betrokken zijn bij dit project. Ik kan me in ieder geval moeilijk een andere acteur voor de geest halen voor deze rol. Suggesties?

Update 06/07/2006: De beroemde Amerikaanse politiereeks uit de jaren tachtig krijgt inderdaad een bioscoopversie, maar wie speelt er nu de hoofdrol? Thomas Magnum is voor een hele generatie synoniem aan Tom Selleck, maar blijkbaar delen de producers de mening van de fans niet, met als uitleg dat Tom een dagje ouder wordt. Ze denken dus aan een jongere acteur, meer bepaald aan Ben Affleck. Wij vragen ons af of dat snorretje hem evengoed zal staan en of het publiek deze jonge versie van Magnum ook zal smaken.

***Related Post***
31/03/2008: Magnum P.I. casting

***Related TVseries-2-Movie Posts***
15/05/2006: Knight Rider the movie
14/05/2006: Miami Vice the movie
16/03/2006: Dallas the movie
18/01/2006: The X Files sequel
11/12/2005: Mission Impossible III
07/10/2005: Serenity overtuigt
30/04/2005: The Dukes of Hazzard
18/04/2005: Een CHiP’s film ?
06/12/2004: Bewitched met Nicole Kidman
15/11/2004: Een nieuwe Starsky & Hutch film

4 Comments

 1. sylvie

  Maar als ik het goed heb had George Clooney al aangegeven graag in die verfilming de rol te willen vertolken, dus laat hem dat maar doen dan.

  Als de keuze voor Magnum moet vallen tussen Clooney en Selleck dan is de keuze voor Selleck uiteraard de meest evidente. Maar ja, 60 en playboy zijn, het zal met enige verbeelding moeten gebeuren.

  Reply
 2. Johan

  Clooney had heel lang geleden al gezegd dat hij 3 rollen begeert: Danny Ocean, Thomas Magnum en Hannibal.
  En volgens mij gaan zijn wensen in vervulling. George loves it when a plan comes together!

  Reply
 3. cyn

  Ben al jaar en dag fan van Tom en als het aan mij ligt, doet ie het weer ! Een dagje ouder… hij ziet er toch nog goed uit ??? Als ze een ander zullen kiezen, zal dat de film niet goed maken, denk ik. Misschien dat de “jongere generatie” er niet zal over vallen, maar ik dus wel 🙂
  Wij willen Tom Selleck ! xxxxx

  Reply
 4. Jeffrey

  Waarom 60 en playboy.. schrijf het script realistisch.. Magnum 20 jaar later… Rick, T.C. en Higgins zijn allemaal wat ouder, maar gaan nog één keer de strijd aan ofzo. Volgens mij kan dat prima..

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *