Knappe Silent Hill posters

Wanneer je constant om de oren wordt geslaan met miserabele game-adaptaties, begin je steeds minder hoop te koesteren dat dit genre ooit uit het slop zal geraken met een film die op zijn minst genietbaar is. Alle Uwe Boll adaptaties zijn sowieso straight-to-garbage en de rest is niet meteen “goeie cinema”. Ik blijf hoopvol wachten op Halo (2007). Er bestaat tevens een waterkansje dat Silent Hill (2006) misschien ook nog de moeite wordt. De regisseur van dienst is de Fransman Christophe Gans, beter bekend voor zijn vrij zwakke Le Pacte des Loups (2001) en de weinig overtuigende Crying Freeman (2001). Maar toch op zijn minst een competente regisseur.

Korte inhoud: Rose (Radha Mitchell) kan het niet accepteren dat haar dochter Sharon (Jodelle Ferland) aan een ongeneeslijke ziekte zal sterven. Ondanks de protesten van haar echtgenoot neemt zij het kind mee naar een gebedsgenezer. Op weg, rijdt ze op een gegeven moment door een poort, dat haar naar een angstaanjagende verlaten stad genaamd ‘Silent Hill’ brengt. Sharon verdwijnt dan in Silent Hill, en Rose volgt het silhouette van wat zij denkt dat haar dochter is. De stad wordt ondermeer bevolkt door allerlei verschillende soorten schepsels en een ‘levende duisternis’ die wanneer het afdaalt alles transformeert wat het maar aanraakt en ieder achtergebleven persoon hopeloos om zeep helpt. Een agente genaamd Cybil (Laurie Holden) begeleidt haar om Sharon terug te vinden en te redden, maar niet nadat zij een deal gemaakt heeft met een tot klein meisje veranderde demoon. Hier vinden jullie de trailer.

In de film is ook nog een rol weggelegd voor Sean Bean (Flightplan, LOTR, The Island, GoldenEye en Ronin) en de sensuele Deborah Kara Unger (The Game, Payback). En al wie al één van de Silent Hill-games heeft gespeeld, zal verheugd zijn te horen dat Akira Yamaoka (Sound Director van de games) ook voor deze film is aangeworven als Sound Director. Roger Avery is de scenarist van dienst. Avary werkte samen met Quentin Tarantino aan films als Pulp Fiction, True Romance en Reservoir Dogs. Ook deed hij de regie en schreef hij het script voor The Rules of Attraction en Killing Zoe. Geen kleine garnaal, dus. Met andere woorden, deze film zou echt wel eens de moeite kunnen zijn. We zullen in ieder geval moeten wachten tot 26 april 2006 voor een beoordeling. Hieronder vinden jullie een aantal knappe posters uit de promotie-campagne van Silent Hill.

2 Comments

  1. Caligula

    lijkt wel op de poster van The Fog. Ik vind het meisje zonder mond best akelig.

    Reply
  2. dave

    Dat dacht ik ook toen ik de poster zag. Het oude schilderij van het meisje draagt ook mijn voorkeur.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *