Julia Roberts maakt haar comeback in Charlie Wilson’s War

Dit had ik van mijlenver zien aankomen. Acteurs die aan de top zijn hebben vaak de neiging om hun carrière de rug toe te keren. Ze leven met de gedachte dat ze nu enkel maar bergaf kunnen glijden. Complete onzin uiteraard, maar tot dit inzicht komen de meeste acteurs wel na een paar maanden vasten. Toen ze zwanger was zei Julia Roberts dat ze misschien zou stoppen met acteren. Nu maakt ze toch haar comeback in de nieuwe film van Tom Hanks.

Korte inhoud: Charlie Wilson is een berucht congreslid uit Texas, wiens voorliefde voor drank en vrouwen hem de bijnaam Good Time Charlie heeft opgeleverd. Hij raakt in de jaren ’80 betrokken bij een schandaal dat handelt over twee meisjes, cocaïne en een bubbelbad, maar weet dit wonderbaarlijk genoeg te overleven. Wilson weet zich daarna politiek te revancheren door een geheime Amerikaanse operatie in Afghanistan op te zetten tegen de Russen.

Het is regisseur Mike Nichols gelukt om Julia Roberts op het witte doek terug te krijgen. Nichols, die Roberts ook al regisseerde in Closer (2004), heeft haar overgehaald om de vrouwelijke hoofdrol tegenover Tom Hanks te nemen in Sam Mendes’ nieuwe film, Charlie Wilson’s War (2006); het waargebeurde verhaal over congreslid Charlie Wilson, die probeerde Afghaanse rebellen te financieren in hun strijd tegen de Russen.

Na Ocean’s Twelve besloot de zwangere Julia Roberts dat ze zich na de geboorte van haar tweeling op het gezinsleven wilde storten. Sinds die film uit 2004 is Roberts dan ook niet meer op het witte doek te zien geweest. Nu maakt ze dan toch haar comeback met Charlie Wilson’s War en tevens is ze in onderhandeling voor een rol in Oceans’ Thirteen. Anthony Hopkins, die herhaaldelijk het einde heeft aangekondigd, liet onlangs ook weten dat hij zou stoppen met acteren nadat een producer naar hem komt met een script voor de vertolking van King Lear. Dat zegt ook al genoeg.

***Related Posts***
13/08/2005: Julia Roberts zet een punt achter haar filmcarrière
02/08/2005: Sean Connery trekt zich terug

1 Comment

  1. |sm|

    bah!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *