Bubble, van Steven Soderbergh

Een vreemd stukje film van een regisseur die de laatste jaren wel heel actief films aan het produceren is. Steven Soderbergh brengt binnenkort zijn nieuwe film, Bubble (2005) uit via Magnolia Pictures. Jullie kunnen een minuut lang genieten – of jullie ergeren – aan een montage van headshots van poppen. Hier is de teaser, ik zou zeggen go crazy.

Korte inhoud: En ik mag jullie misschien verbazen maar de film gaat over ondermeer over … poppen. De inwoners van een klein stadje in Ohio zoeken de details uit van een moord die gebeurde in een plaatselijk speelgoed bedrijf. Een verhaal van afgunst in een claustrofobische atmosfeer die zal draaien rond drie werknemers van het bedrijf. In de film treden niet-professionele plaatselijke acteurs op. Het scenario werd geschreven door Coleman Hough.

De film is, zoals de pancarte op het einde van de trailer al laat vermoeden, een experiment van Soderbergh. Bubble werd gedraaid op High Definition en zal op hetzelfde moment uitgebracht worden op DVD en verschijnen in de bioscoop. Contractueel is dit één van de zes low-budget films die Soderbergh zal maken op het digitale videoformaat, zonder steun van de studio. Dit is in ieder geval een nieuwe trend, waarbij regisseurs hun eigen films uitbrengen zonder controle van een studio.

Ik ben benieuwd naar de resultaten, maar ik verwacht er niet zoveel van. Ik denk dat deze film al even slecht zal zijn als zijn andere experiment, Full Frontal (2002). Maar er zijn altijd wel liefhebbers te vinden. Hoewel zij zullen mogen wachten tot deze op DVD is, want vooralsnog heeft Bubble nog geen verdeler gevonden in België.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *